Beskrivning

DVD - WALT DISNEY ALADDIN 2019 - (GUY RICHIE, WILL SMITH) NY/INPLASTAD

Aladdin är en amerikansk familjefilm i regi av Guy Ritchie. Det är en nyinspelning av den tecknade filmen med samma namn från 1992, som i sin tur är baserad på en av sagorna i Tusen och en natt. Filmen hade biopremiär i Sverige den 22 maj 2019.

Se bild tre för språk och textning. Speltid 128 minuter.

Den flerfaldigt Oscarbelönade Disneykompositören Alan Menken, som gjorde musiken i den tecknade originalfilmen, återvände för att göra filmens musik, precis som han gjorde i Skönheten och odjuret (2017). Filmen innehåller originalfilmens alla sånger, utom Jafars version av "Prince Ali", skrivna av Menken, Howard Ashman och Tim Rice, och innehåller även en ny sång, "Speechless", skriven av Menken och den Oscarbelönade låtskrivarduon Benj Pasek och Justin Paul från musikalfilmen La La Land (2016). Pasek och Paul skrev även ny text till sången "Arabian Nights" från originalfilmen.

En uppföljare är under utveckling.

Handling
I den arabiska staden Agrabah bor Aladdin, en ung godhjärtad gatupojke som tillsammans med sin apa Abu stjäl mat för att inte svälta och flyr från de kungliga vakterna. Agrabahs sultan försöker hitta en man som hans vackra och självständiga dotter och enda barn Jasmin ska gifta sig med, men Jasmin vill absolut inte gifta sig med någon hon inte ens känner. När Jasmin sticker till marknadsplatsen träffar hon Aladdin och de två blir vänner, utan att Aladdin har en aning om att hon är prinsessan.

Sultanens onde rådgivare Jafar planerar tillsammans med sin papegoja Jago att störta sultanen och själv ta makten över Agrabah. För att kunna göra det behöver Jafar få tag på en speciell oljelampa som finns i en magisk grotta och som tyvärr endast en person kan gå in i. Jafar tänker testa ifall Aladdin är den enda personen som kan gå in i den magiska grottan. Så när Aladdin arresteras skickar Jafar ner honom till grottan för att hämta lampan åt honom, och Aladdin kan lugnt gå in där. Men när grottan förseglas så att Aladdin och Abu blir instängda gnider Aladdin på lampan och släpper ut en blå ande som kan uppfylla tre önskningar åt varje herre.

Efter att ha kommit ut ur grottan önskar Aladdin att Anden gör honom till prins så att han förhoppningsvis kan vinna prinsessan Jasmins hjärta. Så Aladdin kommer till Agrabahs palats under namnet prins Ali av Ababwa och när han tar med Jasmin på en tur lyckas han vinna hennes hjärta. Men när Jafar får veta att prins Ali egentligen är pojken som han skickade för att hämta Andens lampa från grottan åt honom planerar han att stjäla lampan från Aladdin. Det blir upp till Aladdin att rädda både Agrabah och kvinnan han älskar från den onde trollkarlens klor.

Rollista
Will Smith – Anden/Sjöfarare
Mena Massoud – Aladdin
Naomi Scott – Prinsessan Jasmin
Emotser betalning 2-3 bankdagar efter att auktionen avslutats. Jag sänder auktionsvinsten så fort jag har erhållit betalning. Köparen står för frakten. Jag packar väl och ansvarar inte för fraktförarens eventuella slarv. Säljes i befintligt skick. Kommer från ett rök- och husdjursfritt hem.

Vikt inklusive fodral: 75 gram

Samfraktar.

Objektnr 634200197

Visningar 7

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 9 jun 17:10

DVD - WALT DISNEY ALADDIN 2019 - (GUY RICHIE, WILL SMITH) NY/INPLASTAD

Utropspris

|0 Bud

99 kr

Slutar om

HUSMODERN

STOCKHOLM, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

406 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?