Beskrivning

Filmen "Tio pinnar i luften - lekar, sånger och verser på finska och svenska".

Tvåspråkiga barn möter aldrig sitt modersmål ute i samhället. I ett samarbete mellan Kultur i Väst och Sverigefinska skolan i Göteborg har en DVD med en finsk visa, en dikt, en utelek och en ramsa tagits fram och sedan skickats ut till 1500 förskolor, 600 skolor, 200 bibliotek och 240 barnavårdscentraler runt om i regionen. Tanken är att den ska visas på samlingen i förskolan, i skolan, i väntrummet på BVC eller Vårdcentralen, i kommunhusets reception eller på biblioteket.

-- Att höra sitt modersmål talas i en offentlig miljö tror vi kan stärka känslan för minoritetsspråket och vi hoppas att denna film ska bidra med det, säger Eva Fred, projektledare på Kultur i Väst.

I Västra Götaland finns kommuner anslutna till det finska förvaltningsområdet. Här ska regionen särskilt stödja finskan och man har till exempel rätt att använda finska i kontakt med myndigheterna. För att stimulera detta arbete utgår stadsbidrag till regionen som i samråd med finska företrädare valt att satsa på de ungas språk. I arbetet med filmen deltog eleverna i klass 3-4 på Sverigefinska skolan i Göteborg och deras klasslärare Maritta Wallius.

-- Filmen förstärker barnens tvåspråkiga identitet och speglar en rikedom dessa barn besitter -- varje språk är en resurs, säger Maritta Wallius.

Filmen står på egna ben men kan även användas tillsammans med Skolverkets bok "Tio pinnar i luften" som innehåller sagor, sånger, gåtor, dikter och ordspråk på Sveriges fem nationella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska.

Säljes i mycket fint skick.
Skickas med Postnord. 1-3 dagars leverans.

Har du inte testat Tradera ännu? Du kan använda min rabattkod "agne_4m7u3x" i kassan. Den ger dig 50 kr rabatt på ditt första köp.

Objektsnr 628093544

Visningar 52

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 22:02

Tio pinnar i luften - lekar, sånger och verser på finska och svenska DVD

Utropspris

|0 Bud

29 kr

Auktionen avslutades utan bud

linneaenerhall

Västra Frölunda, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

230 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?