Beskrivning

SAMLAROBJEKT storlek ca 72cm x 105cm Nyskick aldrig använd.

Ghost Riders in the Sky ("Spökryttare i skyn") är en western-inspirerad sång som komponerades den 5 juni 1948 av Stan Jones.

"Ghost Riders in the Sky" har spelats in av en lång rad olika musiker och musikgrupper som: Burl Ives, Johnny Cash, Elvis Presley, The Shadows, The Spotnicks, Bing Crosby, Frankie Laine, Marty Robbins, Children of Bodom och Chrome Division. Qvitt Holmgren spelade 1949 in en svensk version av sången, "Spökryttarna"[2]. Låten bygger på en amerikansk version av mytmotivet "Odens jakt".

Låten handlar om en gammal cowboy som är ute ensam i vildmarken. Plötsligt så visar sig en spökhjord i himlen jagade av ryttare. En av ryttarna får syn på cowboyen och ropar åt honom att vända om, annars kommer han att lida samma öde som ryttarna och för evigt jaga djävulens hjord genom himlen.

Ghost Rider är en pseudonym för en eller flera motorcykelförare som i en serie filmer kör i hastigheter långt över de lagliga genom trafikerade gator. Ett av de mer uppmärksammade händelserna var en körning 2002 av de cirka 68 kilometerna från Stockholm till Uppsala på 14 minuter och 38 sekunder, vilket innebär en medelhastighet på 273,1 km/h.

---------------------------------

Läs detta meddelande innan du gör ditt köp! Observera! Just nu har jag endast tid att packa och i början av Juni. Hinner ej svara på mail eller traderameddelande när jag turnerar. Men lugn, jag mailar alltid kunder när det packas och är postat. Tack för att du handlar! CharliesMusic medlem sen 2007 på Tradera

Erbjudande Samfrakt: Just nu betalt ni för endast en frakt om ni köper mera varor!

Jag rekommenderar att ni väljer spårbart när ni köper flera saker!

Spårbart till ombud är försäkrat upptill 5000 kr via postnord.

Om det skickas spårbart till brevlåda är det inte försäkrat, och inte heller med frimärke.

---------------------------------

Objektnr 631641340

Visningar 67

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Harley - Ghost Riders posterflagga gammalt Samlarobjekt från 80-talet

Pris

180 kr

Charliesmusic

Tibro, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

3 787 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar|Fri frakt över 2 099 kr

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?