Beskrivning

Säljer denna riserkabel då jag ska uppgradera min rig och vill ha endast vita komponenter. Hoppas någon annan kan få nytta av den.

Dock värt att notera att jag verkar ha blivit av med M3-skruvarna och standoffsen man får till för att fästa kabelplattan i botten av ens chassi, men senast jag testade kabeln i min dator så skruvade jag inte in den i mitt vertikala GPU-fäste alls och det gick hur bra som helst. (Se de sista bilderna)

För att kunna använda vertikala GPU-brackets, eller hållare, så behövs en sådan här kabel för att förlänga anslutningsinterfacen där grafikkortet ska passas in. Denna har en 90-graders vinkel.

Det är bäst att köra med grafikkort som utnyttjar den 3:e generationen av PCIe x 16. Vid användning av grafikkort med senare dataöverföringsteknik är dataöverföringen inte så snabb som den kanske bör vara. Du kommer inte få lika mycket utav ditt graffikkort i det fallet.

Jag har använt den mycket lite i ett Thermaltake-chassi, men kabeln är definitivt anpassad för Asus-chassin. Kolla i förväg så att den är kompatibel med ert chassi! Jag vet iallafall att den passar i ett Asus Rog Strix Helios, men som sagt kunde den användas i mitt chassi också utan större problem. En del vertikala GPU-brackets har annorlunda fästningsmetoder för Riser-kabelsplattan i botten. Hålen för att skruva fast den kan ha olika stora mellanrum och är anpassade efter specifika chassin.

Värt att notera är att om ditt grafikkort är tillräckligt robust med endast tumskruvarna och en grafikkortshållare (eller har betydligt mindre vikt än ett 40xx series grafikkort) så kanske du inte behöver fästa Riserkabeln i botten på chassit/det vertikala GPU-monteringskittet alls, liksom i mitt fall.

***

Länk till tillverkarens hemsida:
https://rog.asus.com/se/cases/rog-strix-riser-cable-model/

Köptes via Amazon.se för ca 700kr:
https://www.amazon.se/gp/product/B081W11ZKQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Produkten verkar inte längre vara tillgänglig, men deras nu ekvivalenta produkt är betydligt dyrare och jag kan inte se någon skillnad på specifikationerna:
https://amzn.eu/d/8EXDRe5

***

För övrigt rekommenderar jag en sådan här kabel till er som redan har en clean rig eller bara vill förbättra utseendet på er dator. Att ha grafikkortet vertikalt gör i de flesta fallen ingen skillnad temperatursmässigt, men det visar upp grafikkortet på ett helt annat sätt. Som datorintresserad, älskar jag det!

Och för er som undrar - ja, jag har två setups. Olika hus ;D

Har ni några ytterligare frågor eller funderingar så tveka inte att höra av er. Jag svarar så fort jag kan! :)

Mvh, Alle

Objektsnr 631075264

Visningar 70

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 30 apr 13:16

[Asus Rog Strix Riser Cable] - PCIe x 16 Gen 3, 240mm, 90°, Svart

Utropspris

|0 Bud

300 kr

Slutar om

AlleOmega

Äsperöd, Sverige

5.0

AlleOmega

Verifierad

42 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?