Beskrivning

Boken lämpar sig för lärarstudenter eller verksamma pedagoger inom skolväsendet. Boken är i nyskick. Säljes för angivet pris eller rimligt prisförslag i förhållande till efterfrågat pris.

Bokbeskrivning: Det talade språkets enhet och mångfald är huvudtema i den här boken. Enheten anknyter till det biologiska perspektivet på människan och innebär att vi alla föds med samma förmåga att lära oss det språk som talas i vår omgivning. Mångfalden är större än de flesta av oss tror men hotas idag av de snabba förändringsprocesser som äger rum över hela världen.Bland det som tas upp i boken finns? språkets förhållande till genetik och kultur? språkliga normer och attityder? släktskapsrelationer mellan språk? språkgemenskaper? språkförändring? språklig mångfald inom samhällen? hur språk föds och dör? språk i olika världsdelar? språkljud? språkens arkitektur? språktillägnande hos barn och vuxna? dövas teckenspråkBoken vänder sig till studerande i allmän språkvetenskap och andra språkämnen vid universitet och högskolor samt till språkintresserade i allmänhet.

Inkom gärna med prisförslag som är rimligt i förhållande till efterfrågat pris. Samfraktar så vänligen se mina andra annonser.

Objektsnr 631323952

Visningar 13

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 13:54

Språkets enhet och mångfald

Pris

220 kr

Katka2023

Malmö, Sverige

4.8

Verifierad

19 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?