Beskrivning

Psykiatri för baspersonal

Nyskick

En förutsättning för god vård och omsorg om psykiskt funktionshindrade är att baspersonalen, dvs skötare, vårdare, undersköterskor, boendestödjare, rehabiliterare och behandlingsassistenter, är välutbildad och kunnig. Detta gäller personal inom såväl landstingspsykiatrin som socialtjänsten.I dag finns ingen nationell grundutbildning för dem. Det finns till och med verksamheter där personalen helt saknar utbildning. Med andra ord finns det ett omfattande vidare- och fortbildningsbehov hos baspersonal.

Här kan den nya boken Psykiatri för baspersonal. Kunskap för en evidensbaserad praktik göra skillnad. Bok förmedlar såväl vetenskaplig som praktisk kunskap, och ger också en djupare förståelse för personer med psykiska funktionshinder.

Några av de ämnen som tas upp är återhämtning, etik, stigmatisering, tvångsvård, sysselsättning, hjälpmedel, samsjuklighet och case manage­ment. Boken innehåller också kapitel om skötares och boendestödjares yrkesroller samt inblick i brukarnas/patienternas upplevelser.

I boken finns en tydlig studieanvisning med diskussionsfrågor kopplade till respektive kapitel. Det gör boken lämplig att studera i grupp på arbetsplatsen för att på så sätt höja kompeten­snivån och kvaliteten.

Psykiatri för baspersonal är skriven av forskare och praktiker som är experter inom sina om­råden. Huvudredaktörer är Ingemar Ljungqvist, psykiatrisjuksköterska, och Håkan Jenner, professor i pedagogik med inriktning mot ungdoms- och missbrukarvård.

Fakta om boken
Titel: Psykiatri för baspersonal. Kunskap för en evidensbaserad praktik
Författare: Ingemar Ljungqvist, Håkan Jenner m.fl. (red.)
ISBN: 978-91-7205-684-8
Utgivningsår 2009
224 sid.

Objektsnr 630844863

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 14:38

Psykiatri för baspersonal

Utropspris

|0 Bud

50 kr

Auktionen avslutades utan bud

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?