Beskrivning

Religion 1 är en lättöverskådlig och innehållsrik bok som ger verktyg för att bredda, fördjupa och utveckla kunskaper om religioner och livsåskådningar i ett livsfrågeperspektiv. Till boken finns också en fyllig lärarhandledning med bl.a. lektionsförslag och diskussionsfrågor.

I Religion 1 presenteras religioner och livsåskådningar utifrån grundläggande begrepp, med konkreta exempel på mångfalden av tolkningar och perspektiv. Några av de centrala målen i kursen Religionskunskap 1 har dessutom fått fördjupningar i kapitel som Gott och ont, rätt och fel, Vetenskap och religion, Politik och religion och Människa, kön och sexualitet. Kopplingar mellan religion, kultur och identitet speglas i flera kapitel samt även i ett rikt bildmaterial. I kapitlet Film, spel och livet diskuteras särskilt kopplingarna mellan religion och populärkultur.

Religion 1 har ett klart och tydligt språk, ett tankeväckande bildmaterial samt förståelsefrågor efter varje större avsnitt. Det är en bok som ger både grunder och tydlig fördjupning.

Av Lennart Göth, Katarina Lycken Rüter och Veronica Wirström.
ISBN: 978-91-27-42182-0
232 sidor.

Samfraktar gärna.
Jag ansvarar ej för Postnords slarv. Spårbar frakt via Schenker finns som alternativ.

Objektsnr 631323733

Visningar 16

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 13:52

Religion 1 för gymnasiet | Religionskunskap, kurslitteratur Komvux

Utropspris

|0 Bud

20 kr

Slutar om

DennisCarlen

Kinna, Sverige

5.0

DennisCarlen

Verifierad

Toppsäljare

307 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?