Beskrivning

I Anakronfilms uppmärksammade dokumentärfilm "Eleganten från vidderna - filmen om Eddie Meduza" berättades den unika historien om Errol Norstedt. Nu finns hans mest uppseendeväckande inspelningar samlade på skivan "Musikanten från vidderna".

Errol Norstedt, mer känd som Eddie meduza, var under trettio år den som mer än någon annan representerade allt det som föräldrar, lärare och myndigheter ville förbjuda. Han sjöng om bilar, brudar och brännvin på ett sätt som gjorde honom till en av Sveriges mest ökända artister.

Vid sidan av sina skivor som Eddie Meduza hade han ett annat alias som skivbolagen inte ens ville ta i med tång: E. Hitler. Under detta namn skrev och spelade han in låtar som spreds på kassetter och som han marknadsförde genom annonser i kvällstidningar och själv sålde via postorder. Kassetter som "Mannen utan hjärna" och "Idiotlåtar" innehöll ett allmänt vansinne som snabbt blev populärt på fester och i pojkrum över hela landet. Nu finns de bästa låtarna från dessa svåråtkomliga kassettband samlade i högre ljudkvalitet på en dubbel-CD tillsammans med två outgivna inspelningar och en tolvsidig bok.

Objektsnr 631154795

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 11:51

Eddie Meduza / E. Hitler - Musikanten från vidderna (NY INPLASTAD DUBBEL-CD)

Pris

99 kr

bossekaka

Hällekis, Sverige

5.0

bossekaka

Verifierad

Toppsäljare

2 118 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?