Beskrivning

Vänligen läs igenom hela annonsen innan du köper eller lägger ett bud!
Detta är ett paket med tre litet ovanligare bättre begagnade vinyl LP med vinylen ifint till skapligt skick! Om du endast är intresserad av en eller två av dem, så är det bara att skicka ett meddelande så löser vi givetvis det.

Discogslänkar:
https://www.discogs.com/release/4394594-The-Amazing-Jimmy-Smith-Trio-Live-At-The-Village-Gate
https://www.discogs.com/release/1253230-Jimmy-Smith-In-Hamburg-Live
https://www.discogs.com/release/860829-Jimmy-Smith-Live-In-Concert

Fans
av The Incredible Jimmy Smith se hit!
Här kommer 3 fullmatade Live LP från kungen av hammondorgeln. The Amazing Jimmy Smith Trio Live at The Village Gate har 4 spår och är inspelad av jazzgeniet Creed Taylor på klassisk mark i New York’s Greenwich Village 1963. In Hamburg - Live! har 6 spår och är som titeln skvallrar om inspelad under en europaturné i Tyskland 1965. The Incredible Jimmy Smith Live In Concert har 4 spår inspelade i anrika Salle Pleyel i Paris, Frankrike 1965. Som vanligt med Smith är det både bluesigt och svängigt, med förlängda trioversioner av hans betydligt mer uppstyrda storbandsinspelningar för Verve kring mitten av -60 talet. Village Gate kom ut på Metro records i USA 1965. In Hamburg är utgiven i Tyskland 1965. Live In Concert kom ut på Polydor Records i deras Polydor Soecial serie i Nederländerna 1965.

Gradering:
Skivorna:
LP1 VG/VG+ (Sida 2 nära EX!) LP2 VG-/VG- LP3 VG/VG- Alla tre har fina etiketter men LP1 och 2 har små märken från mittpinnen (sk. ”Spindlemarks”). LP2 har även gott om repor/lines och sprakar och knäpper en del. Pressar från -60 talet och dessa tenderar att vara djupare pressade och en rejäl rengöring och en fräsch nål kan göra att den hittar ner till botten av spåret där det inte låter lika mycket från repor och streck. LP1 skulle må väl av en rejäl rengöring avv a-sidan. Det syns att någon torkat den med en handduk och dörmed spridit runt smutsen på de inre spåren. Pappersdamm och fingeravtryck på samtliga vittnar om att de uppenbarligen inte har blivit ordentligt rengjorda, vilket såklart påverkar både utseende och ljudupplevelse negativt (* se nedan).

Konvolutet:
LP1 VG LP2 VG- LP3 VG- Omslagen är lätt slitna. Omslagen har fått smällar på hörnen så att rynkor (sk. "creasing") har uppstått. Liksom att det syns ett uttalat genomslag i skivans kontur (sk. ”Ringwear”) och nötmärken runtom (sk.”shelfwear). LP1 har en blå missfärgning på framsidan efter en miss vid tryckningen av omslaget. LP2 har ett blankfolierat omslag och det syns litet fläckar som säkert gpr att få bort. LP3 har rester av klisterlappar både på fram och baksidan. Innerpåsarna är enkla vita som gulnat av ålder. Vi beskriver skivornas skick och konvolutens utseende noggrant för att undvika missförstånd, men vi uppmanar alla att titta på bilderna! Gradering är ingen exakt vetenskap.

Info:
Kontakta oss gärna med eventuella frågor genom Traderas meddelandefunktion, så lovar vi göra vårt bästa för att besvara dem. * = Vi har tillgång till en skivtvätt av märket Pro-Ject och modell VC-E. Den arbetar med vätska och vacuum för att få skivan ordentligt ren. En del litar inte på att sådan rengöring är skonsam mot vinylen. Vi har endast goda erfarenheter hittills och kan om så önskas rengöra skivan åt dig och sätta den i en ny fräsch innerpåse av antistatisk plast. Säg till om vi skall göra det, så lägger vi på 10kr per skiva på fraktkostnaden. Vi är några vänner, som gått samman för att sälja av en omfattande privat samling CD och vinyl och lägger därför regelbundet ut annonser på objekt i varierande skick på:
muttelitutten,
https://www.tradera.com/profile/items/3687656/muttelitutten
Inspectorgadget74,
https://www.tradera.com/profile/items/4575930/inspectorgadget74
muttelituttan99,
https://www.tradera.com/profile/items/5163901/muttelituttan99
Funkback74
https://www.tradera.com/profile/items/5015184/funkback74
och Funkbert
https://www.tradera.com/profile/items/5231344/funkbert
Samtliga vinster på dessa konton kan samfraktas, dvs. skickas i samma paket för en lägre kostnad per vunnen skiva!

Fraktkostnad:
Vi fraktar med Postnord (frimärken) upp till tre skivor för 100kr. Vi har som säljare inget ansvar för fraktskador. Eventuella ersättnings anspråk skall ställas till Postnord av köparen. Endast spårbart paket med Shenker för EU/resten av världen. International buyers are welcome. Please contact us for correct shipping rates before buying or placing Your bid!

Leverans:
1-5 arbetsdagar efter betalning. (Skickas från Sverige)

Betalning:
Du kan enklast betala med Swish, kort eller PayPal via Traderas betaltjänst. I vissa fall kan det vara enklast att betala direkt till någon av oss för att undvika att betala dubbla fraktkostnader. Skulle du missa det så kan vi ordna med återbetalning av överskjutande frakt.

Ångerrätt:

VI säljer skivorna privat och då har du ingen ångerrätt. Lagt bud ligger! Men vi gillar nöjda kunder och uppskattar om du hör av dig till oss med synpunkter på leveransen innan du sätter ett negativt omdöme.

Lycka till med budgivningen!

Objektsnr 630687300

Visningar 66

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 16:47

PAKET! JIMMY SMITH LIVE - AT THE VILLAGE GATE / IN HAMBURG / IN CONCERT (3xLP)

Utropspris

|0 Bud

179 kr

Slutar om

muttelituttan99

SÖRÅKER, Sverige

5.0

muttelituttan99

Verifierad

76 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?