Beskrivning

OpenAmiga600FastRamExpansion - 4MB utökat minne för Amiga 600

De flesta low-end Amiga-modeller kom bara med Chip RAM . "Big Box"-modeller gjorde det möjligt för en annan typ av minne att installeras, känd som Fast RAM , där snabb betyder att den är dedikerad till huvudprocessorn, så att den inte behöver konkurrera med de andra chippen för att få åtkomst till det (som är fallet med Chip RAM). Även om både Chip och Fast RAM är begränsade i storlek, kan du ha åtminstone några MB av det senare på alla Amigas (vanligtvis upp till 8), medan det förra aldrig kan överstiga 2 MB.

OpenAmiga600FastRamExpansion gör att du kan lägga till 4 MB Fast RAM till din Amiga 600. På så sätt kommer du att kunna köra fler applikationer samtidigt och snabbare. Om du kombinerar det med en chip RAM-expansion kommer du också att kunna köra nästan alla spel som stöds av WHDLoad, vilket pressar den minsta av Amigas till dess gränser. Det snabba RAM-minnet kommer att mappas till $200000-$5fffff, vilket betyder att det inte kommer att störa PCMCIA-adressutrymmet.

Observera att A600 inte ursprungligen designades för att stödja en snabb RAM-expansion, vilket innebär att Commodore inte gav någon kontakt för den.
Det enda sättet att installera den är alltså trycka på den ovanpå CPU:n med ett PLCC-uttag som placerats upp och ner.
Kortet fungerar inte tillsammans med orginal hårddiskvaggan som finns i A600HD, då den är ivägen, men det fungerar bra med ett CF-kort, som då kan vila ovanpå expansionskortet.

Kortet är monterat och programmerat av mig, testat i en Amiga 600 och levereras i anti-statpåse. Inga drivrutiner behövs.

Objektsnr 627615749

Visningar 162

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 21:17

A600 FastMem 4MB - utökat minne för Amiga 600

Slutpris

|

360 kr

Auktionen är avslutad

lastefan vann auktionen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?