Beskrivning

Ett indiskt sängöverkast som passar till en dubbelsäng.

Överkastet är tunnt och sytt i 100% bomullstyg med tryckta mönster. Motivet är den mediterande Shiva, även kallad Pashupati "vilddjurens herre". Shiva är som gud mycket allvarlig och sträng, han är fruktbarhetens, dödens asketens och förintelsens gud. Shiva är lärdomens gud och på grund av det faktum att han är asketens gud framställs han ofta halvnaken, insmord med aska, med skallar runt midjan och ett halsband av sammanflätade ormar. Hans panna pryds av hans tredje öga. Shiva är den som förgör liv men också dess återställare; den fruktansvärda och ändå mildheten själv. Han är källan till både gott och ont.

Överkastet är även utsmyckat symbolen för mantrat aum/om. Aum är ett tecken som syns överallt i Indien och andra länder, det symboliserar den hinduiska världssjälen och hela universum. Enligt en uppfattning uppkom hela kosmos av den resonans som följde på att "aum" uttalades.

Tyget går utmärkt att använda till lite vad man vill, kanske lägga över soffan eller hänga upp på väggen som väggdekoration. Även fin att hänga upp i fönstret som gardin.

Ungefärligt mått på sängöverkastet är: 225cm x 215cm

Objektsnr 628148876

Visningar 70

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 17:19

STORT BOMULLSTYG överkast sängöverkast mandala indisk väggbonad tyg

Utropspris

|0 Bud

139 kr

Auktionen avslutades utan bud

loppismia

Kvänum, Sverige

4.9

loppismia

Verifierad

Toppsäljare

1 969 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?