Beskrivning

Bäst före 2026-06-30

VAD ÄR BIPOLLEN?

Bipollen består av pollen som formats till en boll av arbetsbin.

Bina samlar pollen från de blommor och växter de har i sin närhet och bär med sig pollenet på sina ben tillbaka till bikupan. Bipollen utgör huvudkällan till protein för bin och innehåller även aminosyror. Då bina samlar in mer än deras kolonier behöver kan biodlarna ta vara på det pollen som kolonin inte förbrukar. Man kan enbart samla in bipollen ett par dagar i veckan under kortare perioder i april och maj.

Bipollen har en mycket hög koncentration av näringsämnen, både proteiner och aminosyror samt vitaminer och mineraler. Runt 35 % består av protein och har en högre proteinhalt än nötkött per 100 gram. Dessutom innehåller de flesta av de enzymer som människan behöver.

Rika på bland annat B-vitaminer, järn och zink och innehåller även flera antibakteriella ämnen som kroppen lätt kan ta upp och tillgodose sig. Många använder därför bipollen som vardaglig hälsokost i förebyggande syfte för allmänhälsan 22 aminosyror, antioxidanter som bioflavonoider och polyfenoler, 27 mineraler och 16 vitaminer. De vanligaste vitaminerna är B1, B2, B3, B6, B12, A, C, E och P.

Bipollen består av upp mot 40% kolhydrater, 5% fettsyror och upp mot 35 % protein/aminosyror. Proteininnehållet är 5-7 ggr mer än i nötkött. 100g pollen innehåller lika mycket protein som 1,5 kg nötkött eller 7 ägg.

Rekommenderad daglig dos är upp till 30g för vuxna och hälften för barn.

Bipollen är en kommande trend bland hälsolivsmedel och supermat, och anses bland frälsta vara en av naturens mest kompletta råvara. Innehåller flera näringsämnen och en sked om dagen är tillräckligt för att ta del av de hälsofrämjande egenskaperna.

Förespråkare för pollen menar att detta superlivsmedel är såpass hälsofrämjande att det kan motverka bakterier som människan börjar att bli resistenta mot och därmed hindra sjukdomar. Detta är dock inte tillräckligt studerat för att kunna säkerställas.

Det smakar sött med en nötig ton, som de flesta upplever vara gott. Testa att blanda i en smoothie, strö på frukostgröten eller i en chiapudding för att tillsätta extra smak och näring det är även överraskande gott att pryda bakverk och desserter med.

SNABB BETALNING = SNABB LEVERANS

All betalinfo finns i Traderas vinnarmail. Jag skickar inte ut separata vinnarmail.

Alla frågor besvaras endast genom Tradera Meddelande.

Mobilnummer används bara för SWISH.

Skulle ni inte få något vinnarmejl från tradera, kolla skräppostfiltret.

Betalning senast 3 dagar efter avslutad auktion.

Jag samfraktar gärna vid köp av mer än en vara .

Allt som jag säljer kommer från djur och rökfri lägenhet.

Bara det som är på bilder medföljer, inget annat.

Välkommen

Objektsnr 629269465

Visningar 57

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 6 maj 11:50

Bipollen ca. 45gr Plockad 2023 Ursprung Polen

Pris

49 kr

Slutar om

MBAUCTION

Alingsås, Sverige

5.0

MBAUCTION

Verifierad

Toppsäljare

3 558 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?