Beskrivning

1972 - Gudfadern (Godfather) kriminal drama - Blu-ray. I fint skick.


Gudfadern (engelska: The Godfather) är en amerikansk oscarbelönad gangsterfilm som hade allmän biopremiär i USA den 24 mars 1972, i regi av Francis Ford Coppola med Marlon Brando och Al Pacino i huvudrollerna. Filmen är den första i en serie av tre filmer av Coppola om den fiktiva italiensk-amerikanska maffiafamiljen Corleone, baserade på Mario Puzos bok Gudfadern. Mario Puzo skrev även manuset till filmerna tillsammans med Coppola. Handlingen i denna första film utspelar sig mellan 1945 och 1955.


Om filmen
: Den mäktige maffiabossen Don Vito Corleone gifter bort sin dotter Connie med Carlo Rizzi. En presentation av familjen Corleone och deras anhöriga följer, vi får möta sönerna Sonny, Fredo, Michael och den adopterade styvsonen Tom Hagen. Under bröllopet får Tom Hagen i sin roll som "consigliere" (rådgivare till Gudfadern) ta emot önskemål. Don Corleone tar sedan emot på sitt kontor. Han hjälper människor som har det svårt med allt möjligt från ekonomiskt understöd och att få hjälparbetare att stanna kvar i landet till att mörda folk som har gjort något illa; han baserar detta system på tjänster och gentjänster.


Yngste sonen Michael Corleone har delvis fjärmat sig från familjen och dyker upp i uniform till bröllopet tillsammans med sin flickvän Kay Adams. Michael Corleone gick med i Marinkåren dagen efter Japans anfall på Pearl Harbor 1941, och deltog i striderna i Stilla havet, och befordrades till löjtnant. Vid bröllopet försäkrar Michael flickvännen, väl medveten om sin familjs bakgrund och kännedomen om den, att han inte är som sin familj. Michael har, med sin fars samtycke, istället planer på en icke-kriminell och civil karriär utanför den undre världen.


Vinnarmejlet skickas ut av Tradera efter avslutad auktion. Vinnaren betalar frakten. Vinnarbudet ska betalas senast tre dagar efter avslutad auktion alternativt vid annan överenskommelse. Samfraktar gärna, så ta gärna en titt på vad jag har för auktioner på Tradera. Frakten är 51 kr (Postnord), vid köp av fler filmer, upptill tre är kostnaden densamma. Jag väljer lite högre frakt, men det är lite av en försäkring i och med spårningsnumret. Vid överenskommelse kan varan hämtas eller skickas med billigare frakt (obs, ej spårbart isf).

Objektsnr 628482188

Visningar 43

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 20:10

Godfather Gudfadern Oscars Klassiker - blu-ray

Pris

50 kr
Annonsen är avslutad

Nilsson1979

Falkenberg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

466 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?