Beskrivning

En läcker vas i serien som brukar kallas för "Kalebass" men som inte har något namn. Vasen är kalebass-formad med midja, med vertikala framskrapade räfflor i leran och en glasyr i mörkbrunt/svart och vitt med spiralformad dekor. Vasen är designad av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby och ingår i en serie som tillverkades mellan 1954 och 1956. I serien så ingår det tre vaser i olika storlekar och det här är den minsta vasen i serien.

Storlek: Vasen är ca 25 cm hög, ca 4,5 cm i diameter i botten och ca 7 cm i diameter som bredast.
Märkning: Djupstämplad UE 2164 Abg (men svårt att se pga glasyren).
Skick: Fint skick. Har dock små mininagg här och där i glasyren på de upphöjda räfflorna, ett litet område där glasyren ser skrapad ut vid mynningen samt ett nagg vid bottenringen. Se bild 7-10. (Observera att bilderna även visar solreflexer.)

Betalning önskas inom 3 dagar. Jag paketerar väl och skickar helst med Schenker, men du har också möjlighet att välja PostNord.

Då jag är mån om nöjda kunder så erbjuder jag öppet köp på mina auktioner. Så om du mot förmodan skulle ångra köpet så går det bra att returnera varan och få pengarna tillbaka. Du som köpare står då för returfrakten. Hör gärna av dig om du har några frågor!

Objektnr 632995262

Visningar 124

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 11 jun 18:17

Ovanlig vas - Ingrid Atterberg - Upsala Ekeby

Pris

700 kr

ulrikamj

BJÖRKLINGE, Sverige

5.0

ulrikamj

Verifierad

Toppsäljare

1 652 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?