Beskrivning


Vi är stolta över att presentera denna utsökta majolika-krus, ett mästerverk av keramisk konst, nu tillgängligt för köp på vår prestigefyllda butik. Denna majolika-krus, som mäter 36 cm i höjd, är ett imponerande exempel på den rika historien och hantverksskickligheten inom majolika-keramik.

Denna majolika-krus är prydd med komplexa mönster och detaljer, vilket återspeglar en blandning av konstnärlighet och historisk rikedom. Dess färgglada design är typisk för majolika-stilen, vilket gör det till ett verkligt konstverk.

Majolika-keramik har en rik och färgstark historia, och denna krus är inget undantag. Från mitten av 1400-talet och framåt nådde majolika Italien från Spanien, Majorca och bortom. Denna keramik tillverkades genom en tenn-glasyrprocess, vilket resulterade i en opak vit glasyryta dekorerad med penselmålning i metall-oxid-emaljfärger.

Från mitten till slutet av 1800-talet tillverkades majolika genom en enklare process där färgade blysilikatglasyrer applicerades direkt på en artikel och sedan brändes. Detta resulterade i starkt färgade, slitstarka, billiga varor som var både användbara och dekorativa, ofta i naturalistisk stil.
Denna majolika-krus är inte bara ett vackert konstverk, utan ger också en inblick i majolika-keramikens rika historia och traditioner. Missa inte chansen att äga denna sällsynta krus.



Välkommen till vår vintagebutik!


Vi är stolta över att erbjuda en unik samling av vintageföremål som har en historia att berätta. Varje föremål i vår butik har valts ut för dess charm och karaktär.

Observera att eftersom våra föremål är vintage, kan de ha spår av användning, inklusive repor, smuts, och försämring på grund av åldrande. Dessa är inte fel, utan snarare en del av varje föremåls unika historia.

Vi gör vårt bästa för att beskriva och fotografera varje föremål noggrant. Om du har några frågor eller funderingar om ett specifikt föremål, tveka inte att kontakta oss i förväg. Vi är här för att hjälpa till!

Tack för att du stöder vår vintagebutik. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta det perfekta föremålet för att lägga till i din samling.

Objektsnr 630445463

Visningar 70

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

1800-tals Majolika-krus från Empire England: En Investering i Konst och Historia

Pris

1 500 kr

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?