Objektet har utgått.

MULTO 200 Räknemaskin SE INFO

4 050 besökare

Annonsen är avslutad

950kr

 • Frakt
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Paypal
  • Swish
  • Plusgiro/Bankgiro
  Betalningsvillkor
 • Lagerstatus
  1 st
 • Om säljaren

Beskrivning

Detta är en robust, populär och mycket långlivad modell som symboliserar epokslutet för den mekaniska räknesnurran. Det är också ett namnkunningt exemplar på tidig medveten industriformgivning. Modellserie 200 av Odhners räkneapparater var formgiven av Sigvard Bernadotte och Acton Björn 1955 och fanns i mörk-, mellan- och ljusgrå kulör. De tillverkades fram till ca 1974, då den elektroniska miniräknaren började ersätta den mekaniska tekniken. 200-serien fanns även under namnet Multo.

Utdrag ur Teknik magasinets utställnings exemplar. Vår maskin är en identisk lika maskin som finns på teknik magasinets utställnings exemplar. Enligt sammlar kataloger och andra internet sidor har dessa maskiner ett högt sammlar värde.
Vi har inte kunnat hitta någon person som kunde visa oss hur man arbetar med en sådan maskin DVS vi har ingen aning om hur den fungerar. De visar sig att samtliga tagenter och olika vevar m.m mekaniska delar fungerar men vi kan inte få den att räkna något på korrekt sätt.

Auktions info som vi hittar. Under år 2015 såldes en svensk tillverkad Multo Räknesnurra via ett välkänd auktions bolag i USA för närmare 5000,00 kronor detta enligt uppgifter som vi har hittad via nätet.

Då maskinen ha en hög vikt kommer den att fraktas med speditions firma.


Kondition titta någa på bilderna och avgör själva

Artikel är Retro-Antik-Vintage
Artikel säljs som den är.

Frakt tillkommer

Hippie-Boho-New Age

Hippie - Boho - New Age Peace Love Namaste

Denna sektion av vår butik visar olika produkter inom kreativ samt återvunnen och eller Hippie relaterade produkter. Drömfångare samt vissa smycken och andra skapelser är unika 1 of a kind skapelser. New Age visar olika skapelser relaterad till ex: Goth - Hipster - mfl. Titta gärna på alla andra inlägg och fynda.

Frakt/Samfrakt: Vid köp av flera varor samlastar vi gärna eran beställning. Ni kan i detta fall bortser från frakt kostnad som Sello/Tradera adderar up på eran order. Vi återkommer till er med korrekt frakt pris/avgift. Samtliga överskjutande frakter betalas tillbaka via antingen Paypal eller Klarna.

International Buyers please NOTE: The shipping charges listed are only for Sweden. Please contact us by mail with your Country of Origin and Zip Code for the correct shipping fees.

Vill ni betala med Swish kontakta oss innan ni sänder in eran betalning OBS: detta gäller vid köp av flertal varor.

Packning: Vi använder mycket pack material och försöker att vara så någa som möjligt så att eran artikel(ar) kommer fram oskadad. Trots detta kan de förekomma att transporten går galet.

Transportskada: Vi sänder varor med försäkrad Speditions frakt. Skulle en skada uppstår var god och tar kontakt med oss så vi kan inleda skadeanmällan samt dokument för transport skada.

Omdömmen: För oss säljare är de viktigt att få omdömmen detta för att skapa en trygg och behagligt köpmiljö för våra kunder. För detta uppskattar vi om ni kan lämna omdömme på ert köp med respektive kolumner DVS de 4 olika alternativ som anges när ni lämnar omdömme om ert köp från våran butik.

Fel/Skada/Etc: Om ni är inte nöjda med eran vara tar kontakt med oss innan ni lämnar Negativt omdömme. Vi kommer att lösa frågan åt er till vår bästa förmåga.

Vi kommer naturligtvis att lämna omdömme för er också.

Felköp/Retur: Ibland kan de gå galet med ett köp i detta fall erbjuder vi retur rätt för varan med upp till 1 vecka från mottagnings datum. Eftersom vi är privat säljare är de ytterst ovanligt med denna policy men vi erbjuder detta till våra kunder f