Beskrivning

Emin Pascha och de upproriske i Sudan. En mycket känd bok om när de vita härjade i Afrika. Förord, i form av ett brev till författaren, av Henry Morton Stanley som var den som ledde sökandet/expeditionen efter Pascha i Afrika. Ytterst var alla dock ute efter att kolonisera nya delar av Afrika..Boken skriven av A J Mounteny-Jephson som själv var med, som officer. .
Rikt illustrerad av väl tecknade bilder som visar afrikansk liv ur de vitas perspektiv. Som bilagor ingår dels en karta över området och dels en faksimilbild över ett brev av den infödde hövdingen Mahdin till Emin Pascha med uppmaning att ge sig fången. En liten reva finns i kartans underkant, den påverkar inte kartan.
Författaren har på försättsbladet riktat boken till "Grefvinnan Helena de Noailles som ständigt bevisat mig vänskap.och enligt vilkens önskan jag kom att deltaga i expeditionen till Emin Paschas undsättning."
Boken är egentligen en historik i berättande form om hur europeerna upptäckte det som redan var upptäckt, av afrikanerna. Och hur man råkade i strid under härjningarna.
Intressant kolonialhistoria sett från de vita européernas perspektiv och värderingar.
440 sidor och inbunden i halvfranskt band, ganska sliten i skinnryggen men välhållen efter 135 år.

Objektsnr 630585155

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 18:26

Kolonialtidens Afrika: Boken om Emin Pascha, från 1891. Bilder från folklivet.

Slutpris

|

177 kr

Auktionen är avslutad

chefren vann auktionen

Skogsvandraren

Mellerud, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

518 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?