Beskrivning

VAKNA MIN KASTANJ

av Åsa Mendel-Hartvig och Ane Gustavsson

Natur och kultur förlag 2014.

Makulerad biblioteksbok i gott skick, mindre bruksspår.

På en gård i stan finns en stor kastanj. I huset bor en flicka. Det är vinter och det stora trädet sover. Flickan försöker väcka trädet med en ficklampa men det vaknar inte ens när vårsolen skiner på det. Det är gammalt och trött. Känner det sig ensamt? Flickan flyttar in i trädets krona för att ingen ska hugga ner det. Stegen sparkar hon bort för säkerhets skull. Trädet berättar om kastanjebarnen. Om ett som följde med en hund och slog rot i en park och om ett annat som reste ända till Skåne i en gubbes ficka. Jag lever, säger trädet. Jag lever, och jag kan aldrig dö.

En vemodig men hoppfull berättelse om en flicka och hennes älsklingsträd.

Åsa Mendel-Hartvig (1977) bor i Stockholm och är utbildad journalist. Hon och är verksam som författare och skribent men jobbar till vardags som kommunikationsansvarig på Sveriges Konsumenter. Hon skriver både bilderböcker och kapitelböcker för barn i åldrarna 0-7 år.

Ane Gustavsson (1971) är illustratör och altviolinist, utbildad vid Musikhögskolan i Oslo. Hon har arbetat vid flera stora symfoniorkestrar i Norge och Sverige och bor i värmländska Arvika.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 616587044

Visningar 113

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VAKNA MIN KASTANJ Åsa Mendel-Hartvig Ane Gustavsson 2014

Pris

350 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 247 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?