Beskrivning

Berättelsen om Blekinge – gränser i ett gränsland, av Leifh Stenholm (tidigare länsantikvarie i Blekinge)

”Mot bakgrund av de senaste 15 årens storpolitiska förändringar och samhällsutveckling finner jag det angeläget att ge det som kallas Blekinges "nya geografiska läge" - det som återuppstått sedan Östeuropa åter öppnats så att de gamla naturliga handelsförbindelserna åter börjar fungera - en kulturhistorisk dimension. Dessutom är det angeläget att vi med anledning av den pågående diskussionen om en ny regionindelning lyfter fram och stärker vår regionala identitet.

Ambitionen är att i populärvetenskaplig form visa att tidsperioden 600–1680 var en dynamisk och mycket händelserik tid. En period som, trots att den till synes ligger på betryggande avstånd från samtiden, fortfarande påverkar såväl vårt tänkande som vårt planerande och agerande.

Historia är inte detsamma som förflutenhet. Det förflutna ligger bakom oss och kan inte återupplevas, medan vår historia däremot utgörs av de berättelser som samtiden skapar om det förflutna. Därmed följer att man genom att skapa de "rätta" tolkningarna av det förflutna, dvs de berättelser som passar vårt syfte, kan påverka nutiden och framtiden. Vi har därför inte råd att reducera vår kulturhistoria till ren underhållning. Faktum är nämligen att om vår historia används på rätt sätt kan den utgöra ett vasst redskap för modern samhällsplanering.”

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Den är mycket rikligt illustrerad med magnifika fotografier, reproduktioner och kartor, såväl i färg som i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 283/220 mm
Ryggbredd ca 28 mm
Vikt 1380 gram
Sidantal 256
Författare Leifh Stenholm (Fil dr i arkeologi)
Förlag Kulturdoktorn
Språk svenska
Utgivningsår 2010 (andra, reviderade upplagan)
ISBN 91-978536-0-6

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630395762

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 23 apr 17:06

Berättelsen om Blekinge – gränser i ett gränsland

Utropspris

|0 Bud

190 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?