Beskrivning

Karaktärerna i Wimmerby Andra boken "Berättelser"
Nära nyskick. Gåvoskrift på försättsbladet.
Bok i stort format med illustrationer i svartvitt.
94 sidor.

- Boken bygger på intervjuer genomförda under tre år med gamla människor i Vimmerby och på andra platser, med det gemensamt att de minns tiden eller har hört berättelser från denna tid av sina föräldrar, säger Micael Glennfalk.

Han har också hämtat en hel del material från tidningsarkiv och från bygdeböcker.

- Bygdeboken Pennornas olika utgivningar har bland annat gett historien om "Kling och Klang", två originella gubbar som levde i norra Kalmar län och om vilka kanske också Astrid läste. Vidare historien om Düsseldorff, denne originelle speleman från Kristdala som vandrade med sin trattgrammofon-veliciped i och runt vimmerbybygden och spelade skivor som en levande jukebox...

- Tidningsarkiv är en outtömlig skattkammare, liksom gamla människors egna klippböcker. Det var ett stort nöje förr i tiden att klippa ut och spara tidningsartiklar. Det har vi haft stor nytta av nu när vi sammanställt boken, säger Micael Glennfalk. Historikern Håkan Nordmark har gjort ett kapitel om Vimmerbyvattnet som vi inte tidigare publicerat, det finns med nu.

Resterande berättelser i boken bygger på intervjuer. Här finns åtskilligt nytt att berätta. Diversearbetaren Axel "Kruse" Hörberg har fått ett rejält utrymme.

- Ja, han är den som folk kan mest om och gärna berättar om. Men också lumpsamlaren Nisse Stolpe, som vi utvidgar bilden av. Här finns också en längre berättelse om guldsmed Ludvig Pålsson där vi hämtat mycket material, både bilder och texter, från hans barnbarn Mona Pålsson, nu över 80 år gammal.

Nya karaktärer beskrivs också; bland annat Löjtnanten som var livvakt åt kung Oscar II. Flera av de nya karaktärerna har nu också fått egna rum på Karaktärshotellet; konstnären Charlie Ericsson, träsnidaren Agne Lindblad, pensionatsägarinnorna, mor och dotter Anna Andersson och Karin Johansson.

Du får direkt all info du behöver från Tradera.
Enkelt, snabbt och smidigt!
Säker betalning görs via Traderas betallösning.
3-5 vardagar efter din betalning har du den hos dig.


Kan också hämtas i Ödåkra/Väla/Helsingborg


@=@ Kolla @=@ Spana @=@ Speja!
Vi har cirka 700 objekt till salu. Samfraktar om möjligt!
Köper du flera objekt så kommer vi att reglera frakten och återbetala överskjutande kostnad.

Objektsnr 589220411

Visningar 346

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Karaktärerna i Wimmerby Andra boken "Berättelser"

Pris

299 kr

Förmedlingshuset

Ödåkra, Sverige

5.0

Förmedlingshuset

Företag

Toppsäljare

2 157 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?