Beskrivning

Jag säjer, (i olika auktioner och under olika ämnesområden), ett antal böcker om LANTBRUK/"BONDEHISTORIA"/SJÄLVHUSHÅLL/BYGGNADSVÅRD/ARKITEKTUR och KULTURLANDSKAP/ STENMURAR/HÄGNADER i fakta- och fotoböcker, (bl a dessa, bild 5).
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - "HÄSTMANNEN - Från Guldbagge-nominerade TV-succén" av Peter Gerdehag. Sedan länge SLUTSÅLD. Oläst/nära NYSKICK, något utvändigt spår av hantering. Mjukband. 192 sidor.

.

Kan, (efter överenskommelse), avhämtas i Eksjö.



.

Stig-Anders lever ensam på familjegården i Råskog på det småländska höglandet. Han gör saker på sitt eget vis så som han lärt sig av sina förfäder. Traktorer och maskiner med förbränningsmotorer förkastas.

Flickera , hans tre älskade ardennerhästar, är hans ögonstenar. Utan dem skulle livet vara meningslöst. Men gång på gång får han dras med anmälningar från människor som har svårt att förstå sig på hans unika sätt att leva. Stig-Anders med sitt enkla sätt att leva upplevs ibland som ett hot av moderna människor.
En trogen vän som alltid stått på Stig-Anders sida är den hästglada flickan Madeleine, som redan som barn kommit och hjälpt honom på hans gård.

Stig-Anders lever ett liv i en enkelhet som få i Sverige idag känner igen, men som allt fler fascineras av. En längtan efter ursprung? En förtjusning och en vånda inför det ovanliga? En fascination av den som vågar leva livet annorlunda och inte tappat kontakten med naturen? Kanske är det förklaringen till att filmen Hästmannen med samma filmare som bokens författare och fotograf blivit både kritikerrosad och nått svenskt tittarrekord i dokumentärgenren. Filmen Hästmannen blev guldbaggenominerad för Bästa foto.


Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning via TRADERABETALNING. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

SAMFRAKT vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker.

FOREGIN BUYERS - Other shipping costs

Objektsnr 630524334

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 22:07

Peter Gerdehag: HÄSTMANNEN. Oläst. SMÅLAND. Från Guldbagge-nominerade TV-succén

Slutpris

|

79 kr

Auktionen är avslutad

welander_ingelstad vann auktionen

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 964 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?