Beskrivning

1918 Avgörandets år - Hundradagarsoffensiven som knäckte den tyska armén, av Martin Marix Evans

I början av 1918 stod Tyskland inför ett visst nederlag som ett resultat av allierade tekniska innovationer i stridsvagnar och flygplan och det amerikanska inträdet i kriget. Seger kunde endast uppnås genom omedelbar tillämpning av överväldigande kraft i ny taktisk form; the 'fire-waltz' artillery barrage and the storm-trooper infantry attack.

1918 undersöker både tyskarnas taktik och de allierades föredragna lösning för att utkämpa detta krig, kombinationen av artilleri, stridsvagnar, infanteri och flygplan, och hävdar att detta nådde en nivå av sofistikering i kommando och kontroll som aldrig tidigare uppnåtts. Utmattningskriget var långt ifrån över, men när fler amerikaner anlände till Frankrike blev de hemska kostnaderna överkomliga. För tyskarna blev det en fråga om de kunde förhandla fram ett vapenstillestånd innan deras arméer totalförstördes.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier. På pärmarnas insidor finns utvikbara kartor i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 218/140 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 575 gram
Sidantal 255
Författare Martin Marix Evans
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Språk svenska
Utgivningsår 2014
ISBN 91-86837-93-8

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet!

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630038368

Visningar 41

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 apr 18:46

1918 Avgörandets år - Hundradagarsoffensiven som knäckte den tyska armén

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?