Beskrivning

Svenskt militärhistoriskt bibliotek, 2008.

Mannen som inte kunde sluta strida. Från Finlands frusna skogar till Vietnams ångande djungler: Lauri Törni var som skapad för ett liv i fält. Med sina handplockade soldater spred han skräck bland fienden – var de än befann sig. Han genomförde de mest våghalsiga uppdrag och löste uppgifter som ansågs vara omöjliga.

Krig har i alla tider fött legender. En av dem som otvivelaktigt har gått till historien är Lauri Allan Törni, alias Larry A. Thorne, som stred med framgång i tre arméer – Finlands försvarsmakt, tyska Waffen-SS och US Army – innan han slutligen mötte sitt öde i Sydostasiens djungler.

Denne märklige soldat har nu begåvats med en biografi, skriven av amerikanen Michael Cleverley, en Harvardutbildad tidigare tjänsteman vid utrikesdepartementet i Washington och gift med en finska. Boken har nu äntligen översatts till svenska. Den finns sedan tidigare på finska och engelska, men SMB:s utgåva är avsevärt uppdaterad och förmedlar en betydligt bättre redovisning än tidigare utgåvor.

Storlek: Se linjal på bild.

Skick: Enligt bilder. Bra skick.

AUKTIONSVILLKOR:
* PORTO: Porto enligt Postnords prislista. Det händer att jag använder äldre RABATTFRIMÄRKEN som har obegränsad giltighetstid, valören som anges är således inte överensstämmande med deras egentliga värde. Denna information bifogas för att missförstånd inte ska uppstå beträffande underfrankering.
* Vinner du flera av mina auktioner samfraktas vinsterna. Jag skickar enbart med fraktsätt angivet i auktionen. Ingen avhämtning!
* OBS! Betalning inom 3 dagar efter avslutad auktion.

Objektsnr 628146653

Visningar 15

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 30 mar 16:58

Lauri Törni, Yrke: Soldat. J Michael Cleverley. 2008. Numrerad. 361 s.

Utropspris

|0 Bud

65 kr

Auktionen avslutades utan bud

VilmaRio

Malmö, Sverige

5.0

VilmaRio

Verifierad

Toppsäljare

270 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?