Beskrivning

T-34 möter Tiger – Ryska pansarsoldater berättar, av Artem Drabkin

Strax efter att operation Barbarossa inletts mötte de tyska soldaterna en helt ny sovjetisk stridsvagn som tycktes osårbar, T-34. Författaren Artem Drabkin har intervjuat sovjetiska stridsvagnsbesättningar som stred med T-34 under andra världskriget 1939 – 1945. Det är en unik stridsvagnsbok som sätter de män som utkämpade kriget på östfronten i fokus.

”T-34:an som gäckade tyskarna togs fram i hemlighet och kunde ha bromsat operation Barbarossa rejält om Röda armén hade använt sina stridsvagnar lika skickligt som tyskarna. Den hade dålig optik och saknade såväl radio som en massa andra finesser som de tyska stridsvagnarna hade. Men den var robust, väl bepansrad, mekaniskt pålitlig och beväpnad med en 76 mm
kanon som slog ut allt i den tyska stridsvagnsparken.


I fält räckte det mer än väl med ett par T-34 för att stoppa hela bataljoners framryckning. Utan motmedel fick tyskarna ofta vänta på att T-34:orna körde på en mina, fastnade i terrängen eller att besättningen började få slut på ammunition och drivmedel och beslöt sig för att köra tillbaka till de sovjetiska linjerna.

Ryssarna hade i sin tur stor respekt för Tigern, och tvingades utvecklade en särskild taktik för att kunna slå ut den.

Vill du veta mer om hur det var att möta den legendariska Tigerstridsvagnen på fält? Då rekommenderar jag dig den prisbelönte ryske militärhistorikern Artem Drabkins bok T-34 möter Tiger – Ryska pansarsoldater berättar.”

Den inbundna boken (kartonnage) i ett mörkblått sidenband med pärmdekor i guld och med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är illustrerad med svartvita fotografier och kartor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/160 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 600 gram
Sidantal 208
Författare Artem Drabkin
Förlag Bokförlaget Efron & Dotter AB i samarbete med Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Utgivningsår 2010
Språk svenska
ISBN 91-85653-46-1

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632711986

Visningar 40

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 18:17

T-34 möter Tiger – Ryska pansarsoldater berättar

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?