Beskrivning

Stalin ockuperar Litauen 1940, av Ignas Jurkunas-Scheynius

Vill du veta hur det var att leva i ett land ockuperat av Sovjetunionen? Då rekommenderas boken Stalin ockuperar Litauen. Författaren, diplomaten och tidningsmannen Ignas Jurkunas-Scheynius, lyckades fly från Litauen och skrev ner sin berättelse så fort han kom till Stockholm. Det är en levande skildring av en av de mer dramatiska händelserna i ett av våra grannländers historia.

Under några ödesdigra veckor sommaren 1940 förlorade Litauen sin självständighet. Under förevändningen att litauerna behövde skyddas från sig själva, ryckte sovjetiska trupper in i landet. Processen att omvandla Litauen till en sovjetisk rådsrepublik påbörjades omedelbart.

Denna mardrömslika tid beskrivs på ett oerhört levande sätt i denna bok.

Boken är ett historiskt verk men samtidigt med ett stort skönlitterärt värde. Bokens tema – små staters rättigheter gentemot stormakter – är beklagligt nog alltjämt aktuellt.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är illustrerad med fotografier och kartor i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 215/140 mm
Ryggbredd ca 24 m
Vikt ca 555 gram
Sidantal 320
Författare Ignas Jurkunas-Scheynius
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Utgivningsår 2008
Språk svenska
ISBN 91-85789-21-4

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632802034

Visningar 12

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:42

Stalin ockuperar Litauen 1940

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?