Beskrivning

Jag var Hitlers chaufför, av Erich Kempka

"Så lustigt att just ni råkade vara med överallt"
fick Erich Kempka höra av en åklagare under Nürnbergprocessen. Men som en av Hitlers närmaste män var det inte konstigt att Kempka bevittnade ett flertal av de viktigaste händelserna i det nazistiska toppskiktet under kriget - skeenden som läsaren får ta del av i denna öppenhjärtiga memoarbok.

Kempka följde Hitler från valkampen i början av 1930-talet och de stora propagandamötena till ockupationen av Tjeckoslovakien, fälttåget i öster och führerns sista besök vid fronten i mars 1945.

I boken beskrivs Hitlers besvikelse över Görings respektive Himmlers övertramp och den sista tiden i bunkern med Eva Braun och familjen Goebbels. Kempka skildrar också Hitler som karismatisk privatperson och omtänksam chef - långt ifrån den sedvanliga bilden av honom som gormande demagog och vansinnig diktator. Trogen sin führer ända till slutet, följde Kempka dennes sista önskan och såg till att bränna makarna Hitlers lik, trots kraftig beskjutning från sovjetiskt artilleri. Bort från lågorna flydde han sedan genom slutstriden i Berlin ...

ERICH KEMPKA föddes 1910 i Oberhausen i Ruhrområdet och växte upp under enkla förhållanden med nio syskon. 1932 blev han antagen som en av de åtta ursprungliga medlemmarna i SS-Begleitkommando och fyra år senare befordrades han till Adolf Hitlers personliga chaufför och chef för rikskansliets fordonspark.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är illustrerad med svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/160 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 490 gram
Sidantal 181
Författare Erich Kempka
Förlag Fischer & Co
Språk svenska
Utgivningsår 2011
ISBN 91-86597-09-2

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632802238

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:44

Jag var Hitlers chaufför

Slutpris

|

110 kr

Auktionen är avslutad

chefren vann auktionen

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?