Beskrivning

Soldat i Waffen-SS – Ett ögonvittne berättar, av ”Johann Voss”

Tysk soldats upplevelser under andra världskriget.

Soldat i Waffen-SS är en personlig redogörelse av Johann Voss upplevelser under andra världskriget. Framställningen startar vid hans sista skolår och beskriver hur han ansluter sig till Waffen-SS. 1943, vid 17 års ålder, går Voss med i Waffen-SS och hamnar som kulspruteskytt i de arktiska områdena i Sovjetunionen och Finland.

Läsaren får följa honom och hans kamraters vedermödor i det kalla och karga klimatet. Efter stilleståndet mellan Finland och Sovjetunionen i september 1944 förflyttas han till västfronten. Där strider han fram till krigsslutet i maj 1945 då han hamnar i amerikansk fångenskap.

Det är i denna fångenskap, 1945–1946, som texten skrivs ner. Berättelsen är en stark skildring av en ung mans brinnande idealism att få tjäna sitt land och hur denna idealism efter hand slås i spillror. Hans världsbild rasar samman efter kriget då den systematiska judeutrotningen uppdagas.

Soldat i Waffen-SS är Johann Voss första och enda bok. Författarnamnet Johann Voss är en pseudonym. Det svenska förordet har skrivits av Marco Smedberg.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Den är illustrerad med svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 220/140 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 525 gram
Sidantal 288
Författare ” Johann Voss”
Förlag Historiska Media
Språk svenska
Utgivningsår 2004
ISBN 91-85057-14-2

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632802627

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:48

Soldat i Waffen-SS – Ett ögonvittne berättar

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

Någon annan har föreslagit 72 kr.

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?