Beskrivning

Fyra som förde krig - Hitler, Stalin, Churchill, Roosevelt och idéerna de stred för, av Svante Nordin

Andra världskriget var ett krig mellan ideologier. Nazism, fascism, kommunism och liberal demokrati stod emot varandra. Adolf Hitler var identisk med nationalsocialismen. Josef Stalin var världskommunismens obestridde ledare. Winston Churchill och Franklin D. Roosevelt företrädde olika versioner av västlig demokrati. Kampen gällde ideal, samhällssystem, livsformer. De fyra krigsledarna var kraftfulla och färgstarka personligheter. Svante Nordin följer deras liv med koncentration på krigsåren. De målsättningar de hade i kriget, vilka avgörande beslut de fattade, bestämdes av omständigheterna. Men också av deras världsåskådning, deras sätt att uppfatta politiken, historien och sin egen roll. Svante Nordin nytolkar och omvärderar. Den innehåller krigets panorama i ny ljussättning.

”I Fyra som förde krig ger Svante Nordin läsaren en inblick i vilka drivkrafter det var som låg bakom Hitler, Stalin, Churchill och Roosevelt att agera så som de gjorde och hur omvärlden formade dem både ideologiskt och politiskt. Han sätter personernas agerande i relation till varandra för att på så vis förklara olika händelser som de var direkt eller indirekt inblandade i. Han visar hur deras politiska agerande många gånger var tvunget att anpassas till den rådande situationen, även om det innebar ett kompromissande med den egna ideologin. Churchill verkar faktiskt ha varit den som var minst villig att kompromissa och stod fast vid sin linje. Hans och Storbritanniens försvagande maktställning gjorde ändå att han mot sin vilja tvingades kompromissa mer än vad han egentligen ville. Författaren fastnar heller inte i någon ideologisk snårskog i sina analyser vilket gör det hela okomplicerat och lättförståeligt. För mig var det i alla fall intressant att få läsa mer om Roosevelt och Churchill men boken gav även nya perspektiv på både Hitler och Stalin.”

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick med endast en minimal reva på omslagets framsida vid nedre kanten som den nye ägaren elegant kan snygga till med en bit tejp på baksidan.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 228/160 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 780 gram
Sidantal 357
Författare Svante Nordin
Förlag Bokförlaget Atlantis
Språk svenska
Utgivningsår 2009
ISBN 91-7353-337-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632802708

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:49

Fyra som förde krig - Hitler, Stalin, Churchill, Roosevelt

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?