Beskrivning

Fångad av hakkorset – nazist och soldat i tredje riket, av Bruno Manz

Fångad av hakkorset
är en stark självbiografisk berättelse om en tysk pojkes uppväxt i Nazityskland. Uppriktigt och självutlämnande berättar författaren Bruno Manz hur han redan som barn blev övertygad nazist och hur han fortsatte att vara det under hela andra världskriget.

Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitlerjugend, där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster behöll Manz sin övertygelse under hela kriget och tjänstgjorde hängivet i tyska armén.

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna skildringarna om andra världskriget som någonsin skrivits av en tysk soldat.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är förlagsny! Den är illustrerad med fotografier i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 220/140 mm
Ryggbredd ca 24 mm
Vikt ca 535 gram
Sidantal 287
Författare Bruno Manz
Förlag Historiska media
Utgivningsår 2008
Språk svenska
ISBN 91-85873-10-4

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632802731

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:49

Fångad av hakkorset – nazist och soldat i tredje riket

Såld för

|0 Bud

90 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?