Beskrivning

Winston Churchill Del 1. 1874-1939, av Bengt Liljegren

Winston Churchill är tveklöst en av 1900-talets stora profiler, och en av Storbritanniens starkast lysande stjärnor. Men hans liv var inte på något sätt rosenskimrande, utan snarast en politisk och personlig berg- och dalbana.

De allra flesta känner honom som mannen med cigarren och V-tecknet, en man som på ett avgörande vis påverkade andra världskrigets utgång. I Winston Churchill, del 1, får vi ett närgånget porträtt det är människan Churchill av kött och blod vi möter. Det är den unge och medelålders Churchill, som i mångt och mycket var före sin tid. Det handlar om hans liv före andra världskrigets utbrott.

Den briljanta stilisten Bengt Liljegren skärskådar Winston Churchill utan att skygga för de mörkare sidorna av hans gärning och personlighet. Liksom Liljegrens tidigare böcker är hans nya biografi en bred, spännande och engagerande skildring av en makthavares levnadslopp bortom myterna och dimridåerna.

”Liljegren berättar historien ovanligt underhållande, utan att tappa tidskänslan och perspektivet. Jag får känslan av en författare som är trygg i sitt ämne och inte behöver imponera på läsaren med tråkiga detaljföreläsningar. Däremot prickar han ofta in den belysande anekdoten eller faktauppgiften.” / Dagens Nyheter

”Liljegrens biografi fyller en funktion för svenska läsare som kanske inte tidigare tagit del av den väldiga litteraturen. Liljegren väjer inte för de mörkare sidorna av Churchills liv och gärning.” / Svenska Dagbladet

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Den är illustrerad med svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 233/163 mm
Ryggbredd ca 27 mm
Vikt ca 740 gram
Sidantal 336
Författare Bengt Liljegren
Förlag Historiska media
Språk svenska
Utgivningsår 2014
ISBN 91-85873-82-1

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632887392

Visningar 16

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 18:30

Winston Churchill Del 1. 1874-1939

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?