Beskrivning

ALARM I ATLANTVALLEN, av av Bertil Stjernfelt

Här kommer ytterligare ett exemplar av den här intressanta och eftertraktade boken.

Fjärde omarbetade upplagan med delvis nya fotografier och kartor. Om landstigningen i Normandie sedd ur den tyska försvarssidans perspektiv med bl a Atlantvallens befästningar, artilleripjäser och olika typer av betongbunkrar.

Det som gör boken så unik är att den ingående beskriver invasionen i Normandie ur försvararens synvinkel.
I bokens båda delar får du följa hur Atlantvallen växer fram och hur invasionen sätts in.

”Den mest lovprisade svenska boken om andra världskriget är nog Alarm i Atlantvallen, om de allierade men framförallt tyska förberedelserna inför dagen D, den sjätte juni 1944, då de allierade landsteg i Normandie. Boken ger även inblickar i de extrema strider som följde och tar kål på myter.”

Alarm i Atlantvallen av Bertil Stjernfelt blev inte bara en hit på svenska. Den översattes till franska och lovordades av ingen mindre än Charles de Gaulle. Boken tillkom genom att Bertil Stjernfelt tillsammans med sin hustru besökte Atlantvallen kort efter andra världskriget. Paret Stjernfelt studerade krigsspåren i Normandie per cykel under flera veckor och samlade på sig en ovärderlig samling anteckningar om vad de fått se och höra.

”Den är alldeles utmärkt läsning. Denna utgåva är dessutom lite finare med nya åskådliggörande skisser och verkar ha allt tidigare material med. Boken ger en bra bild av vilket lapptäcke Atlantvallen egentligen var. Många bra lokala historier om olika batterier.”

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är rikligt illustrerad med fotografier, kartor och skisser i svartvitt. Boken är helt ny och i nyskick.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/200 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 730 gram
Sidantal 232
Författare Bertil Stjernfelt
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB)
Språk svenska
Utgivningsår 2004 (fjärde upplagan)
ISBN 91-974384-9-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632887663

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 18:33

ALARM I ATLANTVALLEN

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?