Beskrivning

Rommels krig i Afrika – ökenrävar mot ökenråttor, av Wolf Heckmann

Samtliga bilder har ställts till förfogande av Krigsarkivet. Märkligt nog har just kriget i Nordafrika på senare tid lyfts fram av östfrontshistoriker. Den nya synen på det "perifera" ökenkriget går ut på att dess betydelse undervärderats med tanke på de resurser - främst Rommels pansar - som öknen "snodde" från östfronten.

Vissa militärhistoriker går nu så långt som att hävda att Röda armén hade de allierade i Nordafrika att tacka för sin överlevnad. Rommels första segrar i Nordafrika närmast förargade den tyska generalstaben. Inte därför att han utan uttryckliga order jagade de försvagade brittiska trupperna ur Cyrenaika. Framgångar ursäktas alltid. Problemen dök upp när fronterna stelnade i den hårda kampen om Tobruk. Först i denna skildring av fälttågen i Nordafrika, en fascinerande blandning av historieskrivning och reportage, klarläggs de avgörande psykologiska faktorerna.

För första gången kommer också båda sidorna till tals i en och samma bok. De som en gång kämpade mot varandra - i flera fall på höga poster - ger sin bild av vad som skedde. Boken skrevs sedan författaren i månader grävt ner sig i brittiska och tyska arkiv, som delvis varit hemliga till dess. Därtill sökte han upp män som stått mot varandra på viktiga poster i avgörande ögonblick. Boken ger en korrekt och dramatisk skildring av tvekampen mellan Rommels och Montgomerys arméer, hur krigslyckan växlade i öknen medan världen höll andan av spänning.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är illustrerad med svartvita fotografier, teckningar och kartor. Boken är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 225/150 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 710 gram
Sidantal 388
Författare Wolf Heckmann
Förlag Berghs förlag i samarbete med Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Språk svenska
Utgivningsår 2001
ISBN 91-974056-2-0

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632887770

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 18:34

Rommels krig i Afrika – ökenrävar mot ökenråttor

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?