Beskrivning

Andra världskriget. Hemliga krigsplaner som aldrig blev av, av Michael Kerrigan

Nazisterna planerade att kidnappa påven, IRA tänkte invadera Nordirland, en brittisk plan fanns för att mörda Hitler och ett japanskt angrepp mot Panamakanalen var uttänkt. Under andra världskriget övervägde både de allierade och axelmakterna på allvar sådana operationer och många andra med långt gångna planer.

Andra världskriget - hemliga krigsplaner som aldrig blev av berättar om flera av de mest hemliga och fantastiska operationer som planerades under kriget, och som kunde ha ändrat historiens förlopp: till exempel den tyska planen att destabilisera den brittiska och amerikanska ekonomin med hjälp av förfalskade pengar, den brittiska planen att anfalla Sovjetunionen 1945, eller att invadera Norge och Sverige omkring 1940.

Andra världskriget - hemliga krigsplaner som aldrig blev av förklarar innehållet i varje planerad operation och tar reda på om den kunde ha blivit framgångsrik samt vilken verkan den kunde ha haft på kriget om den iscensatts. Boken är rikt illustrerad med material ur nyligen öppnade arkiv, sällsynta fotografier, illustrationer och kartor. Dokument som avslöjar hemlig korrespondens mellan ledare och nyckelpersoner under kriget samt textutdrag ur aktuella planer presenteras också.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Två ark inne i boken har diskreta vikmärken. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier, reproduktioner och kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 245/195 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 770 gram
Sidantal 192
Författare Michael Kerrigan
Förlag Fischer & Co
Utgivningsår 2012
Språk svenska
ISBN 91-86597-26-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632888014

Visningar 13

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 18:36

Andra världskriget. Hemliga krigsplaner som aldrig blev av

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?