Beskrivning

De stora slagen - avgörande strider som format världshistorien. En bok i stort format.

De stora slagen är en mycket välillustrerad introduktion till 30 av historiens mest berömda slag från antiken till vår egen tid. Hastings, Trafalgar, Waterloo, Gettysburg, Somme och Stalingrad är namn som väcker obehag och medlidande. De blodiga slag som ägt rum på dessa platser har i hög grad format världshistorien: hade de slutat på ett annat sätt skulle världen förmodligen ha sett annorlunda ut i dag. Men vad var det egentligen som hände? Och varför gick det som det gjorde?

Varje slag skildras med en allmän inledningstext, följd av en precis redogörelse för sammandrabbningen och en analys av dess efterverkningar. En taktisk färgkarta illustrerar styrkornas positioner och förflyttningar, levandegör själva slaget och hjälper läsaren att snabbt uppmärksamma vilka händelser som avgjorde slaget. Boken innehåller över 250 fotografier i färg och svartvitt samt illustrationer av uniformer, redogörelser för taktik och militär teknologi vid den tid slaget utspelas.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag (där omslaget har samma dekor som bokens pärmar) är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick! Boken är rikligt illustrerad med teckningar, skisser och läckra kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 315/255 mm
Ryggbredd ca 21 mm
Vikt ca 1660 gram
Sidantal 256
Huvudredaktör Christer Jörgensen
Förlag Tukan förlag
Utgivningsår 2009
Språk svenska
ISBN 91-86127-00-4

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632888090

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 18:37

De stora slagen - avgörande strider som format världshistorien

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?