Beskrivning

ISBN 91-34-50632-2
Boken är i gott skick men med något gulnade sidor.

BAKSIDESTEXT

Arkadij Sjevtjenko tillhörde i många år den innersta konsultkretsen i Kreml och fick som Andrej Gromykos personlige assistent djupa insikter i den politiska beslutsprocessen och de högsta sovjetledarnas sätt att resonera. Efter en snabb karriär utsågs han till biträdande generalsekreterare i FN. Det gav honom en unik insyn i sovjetisk utrikespolitik och Sovjets relationer till den andra supermakten men gav honom också bakgrunden till Kubakrisen, Sovjets agerande under Sexdagarskriget och andra internationella konflikter. Genom sin ställning kom Sjevtjenko i åtnjutande av alla de privilegier det sovjetiska ledarskiktet har och kan ge förstahandsinformation om de sovjetiska ledarnas och toppdiplomaternas slutna värld. Utan att förfalla till ytligt skvaller och förtal ger han sin mycket personliga, självupplevda bild av enskilda ledargestalter, inte minst av Gromyko.

Under några år gav Sjevtjenko i hemlighet den amerikanska regeringen informationer om resonemangen inom de högsta sovjetkretsarna och bistod med sin erfarenhet till tolkningen av det ryska agerandet i en konfliktfylld värld. Den cyniska maktpolitiken, den ständiga misstänksamheten och övervakningen från KGB och den utbredda korruptionen hos de ansvariga i Sovjet drev denne ytterst betrodde karriärdiplomat till ett dramatiskt avhopp.

Att bryta med Moskva är en unik bok. Aldrig tidigare har Sovjetunionens ledare och agerande skildrats så ingående och tillförlitligt.

Objektsnr 625581242

Visningar 54

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 2 apr 20:59

Att bryta med Moskva av Arkadij N. Sjevtjenko

Pris

80 kr
Annonsen är avslutad

amku

Solna, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

232 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?