Beskrivning

Duncker och Savolaxbrigaden - Finska kriget 1808–1809, av Bertil Nelsson

I Fänrik Ståls sägner uppmanas vi att fråga en veteran från finska kriget vem som var tapprast av dem alla. Runeberg räknar med att svaret blir "Ja, herre, Duncker hette han!"

Joachim Zachris Duncker var en av dem som stimuleras av orimliga risker. Med sin jägartrupp utkämpade han 1808 1809 års mest våghalsiga företag. Det är sjöstrider med kyrkbåtar, slaget om Virta bro, nattliga överfall, kamp med kosacker om isbelagda fjärdar. Andra stupade eller svek Duncker gav aldrig upp. Men kan någon vara tapprast av alla och ändå överleva?

Om detta handlar Duncker och Savolaxbrigaden. Boken skildrar Duncker och hans närmaste chefer Sandels, Cronstedt, von Döbeln alla olika, men ändå exempel på framstående ledare. De gör brigaden ryktbar under samtiden och till en förebild för framtiden.

Dunckers brev till hustrun Marie Charlotte ger rörande inblickar i två märkliga livsöden.

Bertil Nelsson har tjänstgjort som officer vid infanteri- och pansarförband. Han var överstelöjtnant vid arméstaben 1974–1983 med ansvar för utbildnings- och ledarskapsböcker. Bland hans tidigare böcker kan nämnas Breven från Tonkin, Från Brunkeberg till Nordanvind och Regementen och vapenbröder (1995).

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Det finns en dedikation på försättsbladet undertecknad av författaren. Boken är illustrerad med fotografier, reproduktioner och kartor – i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 220/140 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 520 gram
Sidantal 267
Författare Bertil Nelsson
Förlag Historiska media
Språk svenska
Utgivningsår 2000
ISBN 91-88930-81-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 629937481

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 17:34

Duncker och Savolaxbrigaden - Finska kriget 1808–1809

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?