Beskrivning

Dagbok från fälttåget i Österbotten 1808, av Eric Gustaf Ehrström. Utgiven av Svenska litteratursällskapet i Finland

Den unge studenten Eric Gustaf Ehrström kom av en stundens ingivelse att anta sysslan som kommissarie vid Savolax Regemente under pågående krig i juli 1808. Under de fyra månader han följde regementet under fälttåget i Österbotten blev han vittne till slagen vid Lappo, Kauhava och Oravais, erfarenheter som gav honom en inblick i krigets grymhet.

I dagboken återger han sina upplevelser dag för dag, han umgås med officerare och kommenterar deras ofta nog så burdusa uppträdande, han skildrar livligt sina strapatsrika provianteringsresor, han beskriver gårdarna och gårdsfolket där han inkvarteras och han återger oförskönat de slag han bevittnar. Men inte bara kriget uppfyller hans tankar – gång på gång återkommer han till sina kärleksbekymmer, och det falska ryktet om att hans älskade Marie är död gör honom bestört: ”En tår föll på papperet och skämde bort hela arket ... olyckliga Gustaf du har förlorat din bästa din dyraste vän i världen ...”

I boken ingår en inledning om krigsförloppet av Jussi T. Lappalainen samt kommentarer sammanställda av Rainer Knapas och Johanna Wassholm.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick! Boken är illustrerad med reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 181/220 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 460 gram
Sidantal 131
Författare Eric Gustaf Ehrström
Förlag Svenska litteratursällskapet i Finland / Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår 2008
Språk svenska
ISBN 91-7353-228-0

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 629937525

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 17:35

Dagbok från fälttåget i Österbotten 1808

Utropspris

|0 Bud

105 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?