Beskrivning

Sveriges fältmarskalkar – Svenska fältherrar från Vasa till Bernadotte, av Lars Rosander

Sveriges stormaktssällning vilade under 1600-talet på de militära framgångar som landet uppnått på de europeiska slagfälten. Sverige var unikt när det gällde att skapa och leda förband, och det var under denna period som några av de mest framgångsrika fältmarskalkarna levde och verkade, som Johan Banér, Lennart Torstenson, Carl Gustaf Wrangel och Simon Grundel-Helmfeldt.

I praktverket Sveriges fältmarskalkar finns de med allihop, från Jacob De la Gardie som blev fältmarskalk 1609, till Johan August Sandels som utnämndes 1824. Författaren Lars Rosander berättar om svenska fältherrar under drygt 200 år. Skildringen inleds med en beskrivning av marskalkämbetet ur ett historiskt perspektiv; varför ämbetet uppstod och hur det kommer sig att det inte längre utses fältmarskalkar. Därefter följer biografiska avsnitt där fältherrarnas liv och gärningar presenteras. Biografierna varvas med skildringar av det krigiska förloppet och i stora drag redogörs för den svenska inrikes- och utrikespolitiken. Verket är rikt illustrerat; nästan samtliga fältmarskalkar har porträtterats, och skisser över militärhistoriskt intressanta fältslag finns återgivna.

Lars Rosander, tidigare officer, har varit verksam som författare i snart trettio år med en omfattande produktion, t ex Vargarna från Elba (Napoleons agenter), Gud beskydde tsaren (ett nertystat attentat mot ryske tsaren i Stockholm 1909), Det hemliga huset (underrättelsetjänst under VK 2) och Det vakande ögat (svensk underrättelsetjänst under 400 år).

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är rikligt illustrerad med svartvita kartor och reproduktioner (främst porträtt).

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/160 mm
Ryggbredd ca 43 mm
Vikt ca 1055 gram
Sidantal 455
Författare Lars Rosander
Förlag Historiska Media
Utgivningsår 2003
Språk svenska
ISBN 91-89442-05-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630036717

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 apr 18:31

Sveriges fältmarskalkar – Svenska fältherrar från Vasa till Bernadotte

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?