Beskrivning

Stil - inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil av Camilla Thulin.

Vad är egentligen stil? För någon kan det vara dyrt, strikt och välskräddat. För en annan extremt kvinnligt i formen, högklackade skor, stor frisyr och röda naglar. För en tredje kan det betyda en avspänd och sportig utstyrsel och för en fjärde secondhandkläder med många folkloristiska inslag. En del kvinnor har redan funnit den stil som passar dem bäst.

För alla andra kvinnor gör nu Camilla Thulin det lättare. I Stil, som i första hand är en inspirationsbok och alls ingen mode- eller trendbok, ger hon massor av tips och råd om hur vi skall finna de kläder som framhäver oss bäst och de kläder som vi trivs i. Hon förordar inga radikala förändringar av våra kroppar utan anser att alla kvinnors former är bra. Här handlar det i stället om att hitta kläder som tar fram det allra bästa hos oss och samtidigt betonar vår personlighet.

Hon utgår från fyra basstilar: klassisk stil, kvinnlig stil, sportig stil, secondhand-folkloristisk stil. Här går hon noggrant tillväga och beskriver vad som är utmärkande för dessa olika stilar. Att därefter skaffa sig den nya garderoben, då är tillvägagångssättet lika metodiskt. Camilla går igenom de möjligheter som erbjuds i form av klädkedjor, märkesbutiker, realisationer, secondhandaffärer. Rätt accessoarer med tips om skor, väskor, sjalar och annat som gör en extra snygg, de rätta underkläderna och framför allt då en bra behå samt sminktips omfattas också av boken. Avslutningsvis råd om skötsel av kläder, packningstips och drulletips. De avbildade kvinnorna på bilderna är i olika åldrar för att rätt illustrera hennes tankar.

Camilla Thulin, född 1961, är underklädsdesigner, kostymtecknare, kreatör och stylist med egen ateljé samt privata kunder, både män och kvinnor, som får råd om stil och klädsel.

Den inbundna boken (rött linneklotband med guldtryck) med förlagets dekorerade skyddsomslag är rikligt illustrerad med fotografier i färg. Boken är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick!

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 265/205 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 1040 gram
Sidantal 208
Författare Camilla Thulin
Förlag Bokförlaget DN
Språk svenska
Utgivningsår 2005 (originalupplagan)
ISBN 91-7588-577-8

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633202986

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 21 maj 18:00

Stil - inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil Camilla Thulin

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 975 omdömen