Beskrivning

I min fars senaste flytt fann vi en låda som uppenbarligen inte packats upp sedan mina föräldraras skilsmässa 1984. Jag har vaga minnen av grytan från min barndom, men inser idag att min mor var stormförtjust i finsk designs djärva mönster och starka färger; de var genomgående i allt från kläder till porslin. Jag har haft den ståendes i ett antal år (för att den är så fin!!), men inte använt den då jag oftast gör 15-20 portioner av grytor när jag är igång... Har kommit till ett läge när jag nästan inte vill använda den av risk att skada den (för det vore så synd)
Tänker att det ändå är bättre att den får bo hos någon som inte bara håller den instängd i ett skåp.

Det finns några små märken, se bild 4 (kant och handtag) o 5 (kanten). Bra nära nyskick

Från Iittala: "Den legendariska formgivaren Timo Sarpanevas (1926-2006) rena och funktionella Sarpaneva-gryta utgör ett perfekt exempel på modern skandinavisk design. Det tunga gjutjärnet och det löstagbara trähandtaget har inspirerats av gamla finska folksägner där skogen ger skydd och maten lagas över öppen eld. Sarpanevas ikoniska designstatus hedrades med ett finskt frimärke 1998. Det tunga gjutjärnet ger en långsam och jämn tillagning både på spisen och i ugnen. Den emaljerade ytan är enkel att rengöra och drar inte åt sig några smaker. Det genialiska bågformade trähandtaget gör det både lätt att lyfta över hela grytan till matbordet och att lyfta av locket utan att bränna fingrarna."

Rosenlew Finland 1960/1970-tal
Löstagbart handtag i trä
Grytan fick silvermedalj vid triennalen i Milano

17 cm hög, ca 20 cm i diameter
punainen ruukku

Kommer från rök- och djurfritt hem.
Jag samfraktar naturligtvis om det skulle bli aktuellt - jag kan även erbjuda samfrakt med GungorOkaruseller (ställ dig i sökrutan, välj "sök efter säljare") Om du önskar samfrakt för något som ligger mer än en vecka fram i tiden, kontakta mig så ordnar vi det.

Objektsnr 630546835

Visningar 140

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 10:52

Ej använd sedan 1984(!) - Iittala Sarpaneva emaljerad gryta röd / julröd 70-tal

Utropspris

|0 Bud

2 129 kr

Auktionen avslutades utan bud

Katie01

Bålsta, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

658 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?