Beskrivning

Två st sängar (sängbottnar med ben), sänggavel och sängbord av märket Dunlopillo, design Sigvard Bernadotte och Acton Björn, STOCKAMÖLLANS AB, slutet av 50-talet eller 1960. Bruksskick. Sängarna är i oskadat skick, med normalt slitage efter sextio års ständig användning. Sänggaveln har åtta extra borrade hål om ca 1 cm (efter en provisorisk konstruktion). Det har funnits någon anordning med gångjärn så att sängarna delvis satt ihop med varandra och gaveln. Utan denna kan sängarna användas separat eller ställas tillsammans. Gaveln är inte nödvändig, men kan t ex fästas mot väggen. Sängbordet passar fint ihop med sängarna. Det är i gott skick förutom någon vattenfläck upptill.
Storlek sängarna: ca 202x90x35 cm.

Mina föräldrar köpte sängarna i samband med att de flyttade till Motala i slutet av 50-talet eller 1960. En etikett på gavelns baksida anger "FRAKTGODS från Anders Anderssons Möbelfabrik TIBRO station till Ideal-Möbler Motala". 1960 flyttade de och sängarna till Stockholm. Samma sängar hela livet!

Ett par gamla tunga DUX resårmadrasser finns också, "DUX 1001 MEDIUM" och "DUX 484 FAST". De slänger jag kanske innan auktionen är klar. Kontakta mig om de är av intresse.

OBS: avhämtning på plats är i Älvsjö Centrum, inte Bandhagen som min profil hos Tradera anger.

Objektsnr 628359892

Visningar 141

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 22:30

Antika sängar Dunlopillo, design Sigvard Bernadotte och Acton Björn + tillbehör

Slutpris

|

1 kr

Auktionen är avslutad

grätch vann auktionen

Leif0422

Bandhagen, Sverige

Verifierad

26 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?