Beskrivning

Mörkrets vänstra hand av författaren Ursula K. Le Guin
Bok i serien

Skick:
Bra begagnat skick, enligt bilder.

Information:
ISBN: 9789170084430
Format: Häftad
Språk: Svenska

Frakt:
Samfraktar gärna.
Använder Schenker för tyngre paket. Traderas automatiska samfrakt kan visa fel vid ihopräkning av fler auktioner, kontakta isåfall mig så korrigerar jag.

Baksidetext:
"Detta är en berättelse så fullständigt levandegjord, så betvingande återgiven och så mästerligt genomförd att till och med ett förlag borde ha vett att bara visa fram den för sina läsare och stå åt sidan." — Algis Budrys i Galaxy

Ursula K LeGuins Mörkrets vänstra hand tilldelades både Hugostatyetten Nebulapriset — utdelade av respektive läsare och författare — som bästa science fiction-roman 1969.

På planeten Vinter är det konstant istid, snö och kyla genomsyrar allt. Livet står i viss mån stilla, ingenting växer, inga strider utspelas och ingen kärlek frodas. Varelserna på Vinter är androgyna och antar antingen manligt eller kvinnligt kön under vissa perioder då fortplantning sker.

När människan Genly kommer till Vinter är det för att försöka skapa en fredlig allians mellan jorden och denna gudsförgätna planet. Han besöker två till synes helt olika samhällen, det ena en monarki med en enväldig kung och det andra en diktatur styrd av ett byråkratiskt råd. Genly möts av misstro och fientlighet vart han än kommer och har svårt att övertyga om sitt uppdrag. Han utsätts för svek och tortyr. Alla ser honom som ett hot.

Men, det verkar finnas en som tror på honom, en som ideligen räddar honom. Paradoxalt nog är räddaren den som han från början fruktade mest.

Objektsnr 625624986

Visningar 88

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 3 apr 10:30

Mörkrets vänstra hand | Ursula K. Le Guin | | Häftad

Pris

299 kr
Annonsen är avslutad

fantasyhyllan-se

Göteborg, Sverige

5.0

fantasyhyllan-se

Företag

Toppsäljare

632 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?