Beskrivning

Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell

551 sid. Tryckt år 2018. 1:a utgåvan. Skyddsomslag med obefintliga bruksspår. Boken i sig är i nyskick: pärmarna med obefintliga bruksspår. Ryggen är i nyskick, inlagan likaså. Utgiven av Norstedts (konferens/signerad utgåva).

Boken innehåller en snygg signatur av Jonas Gardell.

Handling:

Gardell skriver autofiktion med en tvist – nämligen den att premisserna för boken är han själv har
omkommit i en bilolycka och boken berättas i tredje person som en biografi över den nästan
bortglömde författaren Jonas Gardell.

Till formen en släktkrönika om den bortglömde författaren Jonas Gardell och hans familj. En familj som nog är bra på många sätt, men den tror inte på svaghet. Och kring sina hemligheter och icke önskvärda sanningar bygger man legender.

Men främst är Till minne av en villkorslös kärlek ett oemotståndligt kvinnoporträtt av Jonas Gardells mor, Ingegärd Rasmussen. Den excentriska frikyrkodottern, född i mitten av 1920-talet och kringskuren av sin tids alla begränsningar för kvinnor, som går till storms mot hela världen med stridsropet: jag måste vara fri!

Ingegärd lierar sig med Bertil, en framtidsman i 1900-tals Sverige, ett land i snabb förändring. Två drömmare som ska erövra världen.

När yngste sonen Jonas föds är Ingegärd nära att dö. Men när hon ligger med spädbarnet på sitt bröst och ser in i den nyföddes ögon förstår hon att för den här hjälplösa krakens skull måste hon fortsätta leva. Där och då bildar modern och sonen ett förbund som de aldrig ska bryta.

Till minne av en villkorslös kärlek är en episkt böljande roman om solidaritet och svek, skriven med humor och livsglädje och en smärta så stor att den får verkligheten att spricka.

Se våra andra auktioner - många böcker/sagoböcker, serier & samlarföremål ute samt fler läggs upp regelbundet, så håll utkik!

7 dagars betaltid efter vunnet bud. Samfraktar alltid för bästa fraktpris! Postens brevporto + 5 kr pack tillkommer. I fraktpriset ingår ordentligt vadderat kuvert för att skydda din vara på bästa möjliga sätt. Köper du flera varor så erbjuder vi rek med Schenker som fraktalternativ, om varorna överstiger 1 kg. 5 kr pack tillkommer. Betalalternativ: Tradera-betalning; Swish, Paypal, Klarna, med flera.

International buyers are accepted, additional shipping fee. Wait for mail from us before paying.

Vi har över 30-års erfarenhet som bok- & seriesamlare och är särskilt specialiserad på titlar utkomna mellan 1840-1960. Hör gärna av Dig om det är någon särskild serie, bok eller film som du söker.

Objektnr 622865898

Visningar 99

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 18 feb 20:13

TILL MINNE AV EN VILLKORSLÖS KÄRLEK 2018 1:A SIGNERAD JONAS GARDELL DEDIKATION

Utropspris

|0 Bud

399 kr

Auktionen avslutades utan bud

Svea-Serier-och-Antik

Stockholm, Sverige

5.0

Svea-Serier-och-Antik

Verifierad

Toppsäljare

773 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?