Beskrivning

Originaltitel: "Other People's Worlds". Bra Böcker. Inbunden, 242 sidor. Skyddsomslag och bok i ganska bra skick. 436 gram.

Wikipedia: "William Trevor, KBE, född 24 maj 1928 i Mitchelstown, Cork, Irländska fristaten, är en irländsk författare. Han skriver framförallt noveller, med är också framgångsrik som romanförfattare och dramatiker. Han har skrivit Felicias resa som filmatiserades av Atom Egoyan. Trevor är gift sedan 1952. Han har levt i England under större delen av sitt liv.

William Trevor Cox föddes 1928 och växte upp i ett protestantiskt hem i olika orter i grevskapet Cork, Irland. Familjen flyttade ofta och han gick på 13 olika skolor.Efter studierna arbetade Trevor först som lärare i Irland och England, och sedan i sju år som träsnidare. Han lade av när hans första barn föddes och inkomsten inte var tillräckligt. Familjen flyttade till London där Trevor fick jobb på ett reklambolag, något han tyckte var mycket tråkig och enligt sig själv saknade begåvning för. Under tiden som reklamare började han skriva skönlitterärt. 1964 publicerades hans roman Av den gamla skolan som blev en succé och vann Hawthornden Prize. Trevor, 36 år gammal, sade då upp sig från sitt jobb och blev författare på heltid. Han flyttade med sin fru till landsbygden i Devon där de bott sedan dess. Han har också tillbringat mycket tid i Toscana och regelbundet besökt Irland.

Trevors arbetssätt är att skriva på många olika projekt samtidigt, lägga undan texter och sedan återkomma efter flera månader för att se om de ger ett tillräckligt levande intryck. Han skriver aldrig på dator utan enbart på skrivmaskin. Han ser sig själv som "en novellförfattare som också skriver romaner".Han har sedan många år ett kontrakt med tidskriften The New Yorker som publicerar hans noveller. I media har han ofta titulerats som en av världens bästa levande novellförfattare. Särskilt har han fått beröm för sina skildringar av osympatiska figurer.

Trots att han levt i England under hela sin författarkarriär ser sig Trevor alltjämt som en irländsk författare i en irländsk tradition. Han har sagt att han aldrig ville lämna Irland, utan enbart gjorde det för försörjningens skull. Han menar dock att hans skrivande skulle sett annorlunda ut om han inte bott i England, att kännedomen om den engelska nationalkaraktären berikat hans författarskap, och att han beundrar många delar av den engelska kulturen, som dess förkärlek för excentriker."

Objektsnr 625916235

Visningar 36

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

ANDRAS VÄRLDAR - William Trevor (1983)

Pris

45 kr

vingaholm

Sävedalen, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 849 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?