Beskrivning

Säg inte ett ord av Andrew Klavan
ISBN: 9143020313KartonnageFint skick
I boken är det huvudpersonen dr Nathan Conrad som stöter på några få otäcka skurkar och blir nästintill fullkomligt sönderslagen. I den kändisspäckade filmen med Michael Douglas i huvudrollen tar han sig an ännu fler bovar men får knappt en skråma innan allt är slut och den gode doktorn hjälteförklaras. Ja, så kan det bli. Detta är ett av de sällsynta tillfällena där boken faktiskt är sämre än filmen med samma namn. Båda är ok, men det händer mer i filmen! Och det är annorlunda saker och blir mer spännande.

Nå, hursomhelst, vad handlar grundstoryn i boken om då? Jo, dr Nathan Conrad är psykiater och nu blir han ombedd av en kollega att ta sig an patienten Elizabeth Burrows. Hon har tydligen begått en massa otäcka mord och vill inte alls medverka i behandlingen eller tala med någon om det som skett. Kan månne den framgångsrike doktor Conrad nå fram till Elizabeth, som inte bara är en ung och knäpptyst mördare utan även sagolikt vacker och dessutom schizofren. Kan doktorn få fram sanningen?

Nja, det går trögt, så trögt att otäcka karlar kidnappar doktorns dotter för att tvinga honom jobba hårdare för att få fram hemligheter bara Elizabeth vet. Skurkarna bevakar familjen Conrads bostad och avlyssnar telefoner och ger både mor och far instruktioner för hur de skall agera. Initialt helt skärrade och upprivna över den försvunna dottern tar man och hustru på var sina håll tag i situationen och försöker göra livet svårt för kidnapparna...

Ja, i grund och botten är detta ett kidnappningsdrama där förövarna är de som har kontrollen och ger direktiv till de utpressade som självklart är förbjudna att blanda in polisen... Och efter sista sidan har jag läst 349 måttligt spännande sidor som inte kan få mer än ett medelbetyg.

Objektsnr 630453051

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 09:01

Säg inte ett ord av Andrew Klavan

Pris

15 kr

linjal

Sundsvall, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

233 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?