Beskrivning

Det är sommaren 2003. USA har just invaderat Irak och i Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet. Fallet ser solklart ut med en övertygande bevisning. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.

Men ingenting blir som polisen förväntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora flotta hus i Djursholm, och uppträder irrationellt och tankspritt. Sedan sågar han i en svindlande uppvisning hela förundersökningen.

Kort därpå faller utredningen ihop, Costa släpps på fri fot, och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga närpolisen från Husby, som mest på nåder tagits in i utredningen, vägrar släppa fallet. Rekkes ord om fotbollsdomarens märkliga skador ekar i henne och gång på gång försöker hon få tag i professorn. Men han svarar inte på något av hennes kontaktförsök. Och varför skulle han, tänker hon. Varför skulle en berömd professor, som är vän med utrikesministern och umgås med de allra rikaste, bry sig om henne, en oerfaren ung polis?

Men så möts Hans Rekke och Micaela Vargas igen, under dramatiska omständigheter. Detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gåtfullt och som leder dem till CIA:s jakt på terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Är han offer eller gärningsman?

Objektsnr 629810277

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 09:46

Deckare Obscuritas David Lagercrantz Inbunden

Utropspris

|0 Bud

29 kr

Auktionen avslutades utan bud

ouzo99

Nyköping, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

210 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?