Beskrivning

Oläst - Endast bläddrat lite i boken.
VÅGSPEL Ann Rosman - Albert Bonniers Förlag - 2016 - 478 sidor.

"Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det sjuhundra man - och enligt ryktet också en dyrbar last.

Nästan hundra år senare påträffas en segelbåt drivande i samma vatten. På däck finner man blod och spår efter slagsmål. Båten tillhör Bo Stenman, pensionerad Nordsjödykare hemmahörande i Marstrand, och Göteborgspolisen Karin Adler kopplas in på fallet. En kropp hittas och ytterligare en båt, och i jakten efter svar på vad som har hänt blir sambanden mellan den försvunne Bo och det för länge sedan förlista fartyget allt tydligare.

Ann Rosmans sjätte bok med Karin Adler i huvudrollen utspelas på de gröna och vindpinade Orkneyöarna, en plats med levande folktro och djupa hemligheter. En plats för död och innerlig kärlek.
_______________________________________________________________________________________________

Begagnad - boken är i fint skick.
EN HELT ANNAN HISTORIA - Håkan Nesser - Bonnierförlagen - 2007 - 588 sidor.

"Ett antal svenska turister umgås ett par sommarveckor i Finistère i Bretagne i början av 2000-talet, två par och två löshästar, sex nyblivna vänner inalles. De badar, äter, gör utflykter och flirtar en smula över äktenskapsgränserna. Kvar finns några spridda foton, möjligen en gruppbild, en akvarell, och en anonym dagbok som skildrar deras eskapader.

Fem år senare börjar någon döda dem, en efter en, men först sedan kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i Kymlinge brevledes förvarnats om morden. Fallet uppmärksammas stort i media och drevet mot polisen går. Mördaren fortsätter dock att gäcka utredarna och framstår som alltmer obegriplig och undflyende.

I den andra boken om Gunnar Barbarotti, En helt annan historia, får vi på nytt möta den luttrade tvivlaren och intresserade bedjaren som vi lärde känna i romanen Människa utan hund. Hans yrkeskarriär förefaller honom alltmer dubiös medan tillvaron i övrigt plötsligt tycks full av nya stickspår.
_______________________________________________________________________________________________
Begagnad - boken är i fint skick.
EN PLATS I SOLEN - Liza Marklund - Pirat Förlaget - 2008 - 470 sidor.

"En svensk barnfamilj hittas gasade till döds i sitt hem på den spanska solkusten.

Under protest skickas Annika Bengtzon till Marbella för att bevaka morden. Hennes relation till exmaken Thomas är laddad, hon vill inte lämna barnen hos honom och hans nya sambo.

Men gasmorden på familjen upptar snart Annikas fulla intresse. Ju mer hon granskar dem, desto märkligare framstår de som.

Under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer.

En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över sjuttio år, från Nazityskland och bonde-Sörmanland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid. Den är en direkt fortsättning på Livstid.

Objektsnr 631051692

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 7 maj 18:56

3 Inbundna Böcker - ANN ROSMAN, HÅKAN NESSER och LIZA MARKLUND - Kriminalromaner

Utropspris

|0 Bud

45 kr

Slutar om

Anne596

Sundsvall, Sverige

5.0

Verifierad

43 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?