Beskrivning

Herbes de Provence - en kulinarisk resa till sju köksmästare, av Anthony Gardiner

Rosmarin, timjan, lager, fänkål, mejram, salvia och kyndel - klassiska herbes de Provence, som är tema för recepten i denna bok. Sju köksmästare från sju av Provence topprestauranger lagar mat med var sin ört och presenterar en unik samling recept på soppor, fisk- och kötträtter, sallader och desserter. En härlig doft av Provence i flera bemärkelser. De fleråriga kryddörterna som ingår i herbes de Provence växer alla i södra Frankrike.

Författaren Anthony Gardiner tog upp dessa som ett enkelt tema, kontaktade sju toppköksmästare utspridda i regionen och inbjöd dem till att skapa recept baserade på de sju örterna. Resultatet har blivit en unik samling förrätter, soppor, sallader, huvudrätter och desserter som återspeglar stilen hos dessa enormt skickliga köksmästare. Varje avsnitt är tillägnat en ört och ger en inblick i dess historia, odling och kulinariska användning. Författarens samtal med de berömda köksmästarna avslöjar deras individuella matfilosofi och tankarna bakom varje restaurang.

Vare sig man är kock, soffresenär eller bara njuter av att läsa kokböcker, förs man av HERBES DE PROVENCE till den ljuvliga franska restaurangvärlden, där omtänksamhet, charm och, framför allt, passionen för mat regerar.

Anthony Gardiner är författare till flera böcker om trädgårdskryddor. Han har ställt ut sina örter i guldvinnande montrar på Chelsea Flower Show. Han fortsätter med att hålla föreläsningar och att skriva artiklar och att resa till Frankrike för att besöka restaurangerna så ofta han kan.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 288/226 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 975 gram
Sidantal 144
Författare Anthony Gardiner
Förlag Egmont Richters AB
Utgivningsår 2002
Språk svenska
ISBN 91-7711-224-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630486028

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:36

Herbes de Provence - en kulinarisk resa till sju köksmästare

Utropspris

|0 Bud

75 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 957 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?