Beskrivning

Juicer & smoothies – 206 hälsosamma energidrinkar, av Amanda Cross och Fiona Hunter

Fråga ett stort antal människor vad som skulle kunna förbättra deras livskvalitet och många skulle troligen svara att det vore att få ”mer energi”. Vi är alla medvetna om att maten är vår viktigaste energikälla och att vi borde äta fem portioner grönsaker och frukt varje dag, men många av oss gör inte det. I stället underskattar vi vikten av att äta nyttigt, medvetet eller omedvetet.

Hemlagade fruktdrinkar och smoothies är enkla och goda och innebär ett relativt billigt sätt att få i sig tillräckligt med nyttigheter som höjer energinivån och ger oss en allmän känsla av välbefinnande. Vad är det som är så märkvärdigt med juicer och smoothies? Frukt och grönsaker innehåller många viktiga enzymer, vitaminer och mineraler som vi behöver för att få energi, kunna bekämpa sjukdomar och hålla oss friska. Att dagligen pressa olika typer av råa grönsaker och frukter till juice är ett lätt - och läckert! - sätt att få i sig tillräckligt av dessa oumbärliga näringsämnen. Juicer innehåller inte fibrer eller fruktkött, eftersom det endast är saften som pressas ut. De innehåller därför näringsämnen, utan svårsmälta fibrer, som genast tas upp av kroppen.

Ät bra - och se bra ut. När man får i sig alla dessa nyttigheter märks det också på utsidan att man känner sig frisk och full av energi. de antioxidanter som finns i grönsaker och frukt är viktiga för att man ska kunna behålla en fräsch och spänstig hud. Många frukter och grönsaker innehåller också folsyra, som stärker hår och naglar. En annan fördel med att dricka juicer och smoothies är att vi får i oss mer vatten. Det är lätt att glömma att dricka tillräckligt med vatten, och mycket av det vi dricker (te, kaffe, läsk och alkohol) är vätskedrivande.

Varför göra egna juicer? Färska, hemlagade juicer är alltid nyttigare än dem som man hittar i affären, till och med i hälsokostaffären. I färdiga juicer finns det vanligen tillsatser och konserveringsämnen och många innehåller inte särskilt mycket färsk fruktsaft. Om man gör sin egen juice, kan man själv välja vilka frukter och grönsaker man vill använda, och man vet dessutom varifrån de kommer.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 218/157 mm
Ryggbredd ca 13 mm
Vikt ca 405 gram
Sidantal 128
Författare Amanda Cross och Fiona Hunter
Förlag Bonnier Impact
Språk svenska
Utgivningsår 2006
ISBN 91-0-010885-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630486326

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:40

Juicer & smoothies – 206 hälsosamma energidrinkar

Utropspris

|0 Bud

45 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 957 omdömen