Beskrivning

Kräftans vänkrets, av Hélène Bodin med recept av Stefan Bjur

Sensommarkvällen är ljummen, de kulörta lyktorna lyser och i bakgrunden hörs tonerna av Sjösala vals. Det obligatoriska sånghäftet och iskylda nubbeglas väntar på gästerna. På bordet står ett stort fat med kräftor och högst upp tronar de stinnaste av honor krönta med en kvist av krondill. Den traditionella kräftskivan i all ära men dessa delikatesser erbjuder så mycket mer.

Kräftans vänkrets inspirerar till att låta denna röda delikatess få sällskap av fler spännande smaker utöver dill och kummin. Låt det spanska, asiatiska eller indiska köket locka fram nya smakupplevelser. För den som vill förgylla festen med doft och smak av hembakat bröd erbjuds spännande alternativ. I boken finns också recept på olika smårätter som passar utmärkt som sällskap till kräftan, liksom tips till den som vill prova att krydda sin egen snaps.

Stefan Bjur är kocken som skapat recepten i den här boken. Han är en erfaren matkreatör och kökschef med restauranger som Grythyttans Gästgivaregård, Grand Hôtel, Den Gyldene Freden och Restaurang Gourmet på meritlistan.

Hélène Bodin är författare. För sin bok Ångkoka fick hon 2003 Måltidsakademiens pris för bästa kokbok i kategorin speciallitteratur.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets illustrerade skyddsomslag (där omslaget har samma dekor som bokens pärmar) är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier från kräftfiskemiljöer samt, naturligtvis, de läckra recepten.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 240/240 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 770 gram
Sidantal 125
Författare Hélène Bodin
Kock/recept Stefan Bjur
Förlag B Wahlströms
Språk svenska
Utgivningsår 2004
ISBN 91-32-33081-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630762677

Visningar 67

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 18:03

Kräftans vänkrets - läckra recept och vackra fotografier

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 960 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?